Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

31.8.2014

Nooalle JK3 2-tuloksella

Lauantaina 28.8. meidän oli tarkoitus Nooan kanssa mennä Tervakosken näyttelyyn misseilemään. Toisin kuitenkin kävi! Perjantaina sain yllärisoiton, että peruutuksesta johtuen olisi paikka vapaana PAJÄ3 kokeeseen Kouvolaan lauantaille. Sain tunnin aikaa päättää menisimmekö näyttelyyn alkuperäisen suunnitelman mukaisesti vai sittenkin jälkikokeeseen. Kävin vakavaa keskustelua itseni kanssa, olenhan tietoinen Nooan tämän hetken heikoista kohdista jäljellä/tottiksessa, mutta toisaalta se on aika varmassa kisakunnossa kunnossa, että mitään uusia ja yllättäviä ongelmia en ajatellut ilmaantuvan. Niin siinä sitten kävi, että sanoimme näyttelylle bye bye ja ajatukset suuntautuivat seuraavaan aamuun ja jälkikokeeseen. 

Ilman minkäänlaisia viimeistelytreenejä (josta muotoutui allekirjoittaneelle lievä ahdistus) starttasi tonnin keiju klo 6:00 pihamaalta, nokka kohti Kouvolaa. Koe oli 16 koirakon koe, joista 10 karsiutui tottiksen perusteella maastoon. Nooa sai tottiksesta 87 ja pääsi helpotuksekseni maastoon. Tässä tottiksen pisteet:

Seuraaminen - Hyvä (oli hyvä mutta ei semmoinen, kun mitä haluaisin, mutta tää onkin työn alla)
Liik. istuminen - Puutteellinen (seisoi)
Liik. maahanmeno ja luoksetulo - Erittäin Hyvä (koska ohjaaja katsoi koiraa käskyn antaessaan, myönnän!)
Liik. seisominen - Erittäin Hyvä (taas ohjaaja katsoi koiraa... en kyllä tunnusta! :) kiinitän jatkossa huomiota )
Tasamaanouto - Hyvä (oli vähän vaikeuksia pitää otetta ja törmäsi ohjaajaan)
Hyppynouto - Erittäin Hyvä (upeat hypyt!! Luovutuksessa ihme säätöä, josta pistemenetyksiä)
A-este nouto - Erinomainen (Se olikin hieno nouto!)
Eteenmeno - Erinomainen (Samaa mieltä)
Paikkamakuu - Erittäin Hyvä (nousi istumaan ennen käskyä)

Maastossa pelkäsin eniten janaa, kun siinä on ollut vähän takkuisuutta. Kuinkas sitten kävikään, janalta saimme 39/40 pistettä! Muutne oli hyvä, mutta huomasin itsekin, että vähän epävarmasti lähti jäljelle, eli sitä pitää vielä työstää.

Keppi-ilmaisu on ollut Nooalla aina todella hyvää, mutta nyt kävi niin, että meiltä jäi kaksi välikeppiä metsään. Ei hajuakaan mihin mutta siellä ne nyt lepäilee metsän siimeksessä. Saimme siis 3+1. Jäljen jälkeen pojoja oli kasassa 129. Esineruutu ratkaisee...

Ennen ruutua nostatin Nooaa ihan kunnolla autolla, jotta se jaksaisi varmasti hakea ne kolme esinettä.
Ensimmäinen esine nousi hyvin, mutta toisen kohdalla Nooa jo meinasi, että "eiks se eka riittänyt?" Sain sen kuitenkin tsemppaamaan ja nousihan se toinen esine. Kolmatta lähti tosi nihkeästi etsimään. Onneksi tuomari oli ihana ja kertoi miten paljon on aikaa jäljellä siinä vaiheessa, kun oli minuutti jäljellä. Olin ihan kierroksilla, se vika esine ratkaisee koularin kohtalon! Ei muuta kun reipasta lähetystä vaan ja jos ei uponnut niin kutsuin takaisin ja lähetin uudelleen ajatuksena, että koirakin vähän kuumenisi siinä ja saisi pontta tekemiseen. Taktiikka toimi, sillä seitsemän sekuntia ennenkuin aika loppui Nooa nosti kolmannen esineen!! HUH! 28 pistettä esineruudusta. 

Loppupisteet: tottis 87 pistettä + maasto 157 pistettä = 244p ja JK3 koulari!!

Koepäivä oli armottoman pitkä, lähdin klo 06:00 ja olin kotona vasta klo 20:10. Se oli kyllä kieltämättä aika rankkaa, ja päivän aikana ehdin myös kärsiä yhdet migreenit, mikä ei todellakaan ollut mieltäylentävää, mutta selvittiinpä siitäkin. Muuten oli kiva kisapäivä, mukavia ihmisiä sielläpäin Suomea ja hyvin järkätyt kokeet. Mikäs siinä, voi sen lauantain huonomminkin käyttää :) 
Ei kait tässä, nyt sitten aletaan tosissaan metsästelemään niitä ygösiä :) toivotaan, että niitä alkaa jossain välissä tipahdella.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti