Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

23.3.2014

Busy busy busy!

Kiirettä pukkaa, meinaan sitä mukaa kun lumi lähtee niin meikä aktivoituu. Nyt ollaan päästy metsään lenkkeilemään ihan kunnolla, käydäänkin päivittäin metsälenkeillä ja koirat nauttii. Paitsi Ruippa, joka on nyt vähän vaivaisen oloinen, eikä vaikuta siltä, että etujalat sitä häiritsisi vaan joku muu. Hierotaan ja avataan jumit ja katotaan miten se alkaa vaikuttaa.

Manukin kävi hieronnassa tässä joku aika sitten ja selkeästi se on auttanut. Mymmeli pinkoo metsässä ihan onnellisena ja eilen treeneissä teki pitkästä aikaa esteitä ja 1m esteen pomppasi ihan tuosta vaan puhtaasti. Meillä on nyt keväällä alkanut tottis-treenailu aktiivisemmin Manun kanssa ja Manu on hyvällä asenteella mukana. Ollaan tehty vähän tokon häiriötreeniäkin Manulle, ihan uutta juttua siis ja ihan hyvin Manu on ottanut nuo uudet treenijutskat vastaan vaikka vähän se ihmettelee mitä jengi sekoilee mutta tekee kuitenkin mitä pydetään.

Nooan kanssa ei nyt tunnu olevan minkäänlaista flowta treeneissä. Mä kyllä veikkaan, että odotukset Nooan kanssa on niin korkealla, että se vaikuttaa siihen miten arvioin treenien suorituksia.
Enihuu, tänään tunnarissa se alkoi taas keekoilemaan joten vihellettiin peli poikki ja tehtiinkin treenistä ei todellakaan helpompi vaan vaikeampi, jotta jätkä joutui oikeasti keskittymään. Meni siinä joku kymmenen minsaa kun väännettiin kättä mutta saatiin hyvä suoritus loppuun ja Nooan silmät oli niin kirkkaana kun sai kehuja.

Allin kanssa ollaan vähennetty aksan treenikertoja, koska ei ole enää tarvetta hinkkaamalla hinkata tekniikkaa, joten meillä on nyt ollut treenit 1-2 kertaa viikossa. Keppien kanssa pitäis kyllä vielä jaksaa vääntää, koska se on hidas ja epävarma siinä eikä oikein osaa etsiä hyvin eitä ensimmäistä väliä. Kepit kun saadaan kuntoon niin sitten treenataan vaan omistajan ohjauskuvioita, Alli meinaan menee tosi hienosti kun sitä vaan ohjaa oikein. Allilla on tämä vuosi aikaa treenata ja kisata tokossa ja aksassa, ensi kevät meneekin sitten pentulassa.

Emme ole selvinneet ilman eläinlääkärikäyntiä, Osban korva käytiin tyhjentämässä turhasta verestä, kun sille tuli verikorva eli korvalehden veripahka eli othematoma. Ei ollut iso verenpurkauma korvalehdessä mutta oli pieni möykky kuitenkin. Toivotaan, ettei vanhukselle tule enempää mitään tuommoisia vaivoja. Ossi täyttä tänä vuonna jo 11-vuotta, ihan uskomatonta! Eläinlääkäri Ossin nähdessään kommentoi, että ei kyllä näe päällepäin ikää ja odotustilassa joku herttainen kissamuori kyseli, miten nuori koira Osba on ja kummasteli että miten se on niin vanha jo :) Osba onkin ikinuori, eihän se ole edes harmaantunut vielä!


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti