Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

1.2.2014

We can burn brighter than the sun

Viikko kohta pulkassa, sunnuntaina en taas ehdi päivittelemään blogia niin kerätään viikon saldoa tähän. Kirjoitusvirheitä, niitä on ja paljon, en jaksa niitä etsiä/korjata ollenkaan...

Allin treeneissä oli tällä kertaa meitä kouluttelemassa Kimi. Olen ollut tosi onnekas kun olen päässyt nyt tuohon Lotan porukkaan, kerran viikkoon kunnon treenit kouluttajan kanssa ja etenkin kun saa kotiläksyjä niin homma alkaa sujua ihan erilailla! Meitä kouluttelee siis Lotta pääsääntöisesti ja aina välillä Kimi myöskin. Ei huono, ei huono... Enihuu, meillä oli semmoinen palttiarallaa 26 esteen rata, mutta tuttuun tapaan en edes ajatellut tekeväni koko rataa vaan mun idea oli, että katsoisimme radan aikana meijän heikkouksia ja niihin keskityttäisiin. Ja homma meni just mun suunnitelman mukaan! Jo toisella esteellä keskusteltiin rintamasuunnasta ja vinkeistä koiralle ja ja ja.. listaan tähän lähinnä itselleni muistiin what next


-           Pakkovalssissa ensin asettele jalat, sitten varmista oikea rintamasuunta eli tässä tapauksessa suoraan esteeltä poispäin, sitten katse koiraan, käden ojennus ja lopuksi lupa liikkua. Rauhallisesti mutta varmasti. Kun koira on lähetetty hyppyyn niin LIIKU jo eteenpäin eli ei saa jäädä venailemaan kun se suorittaa hypyä.
-          Takaakierroissa älä jää odottamaan, vaan kun on koira lähetetty niin asettaudu jo jatkoon joka tarkoittaa siis, että...
-          ...rintamasuunta menosuuntaan päin, älä jää ”vastaanottamaan” koiraa rintamasuunta koiraan päin. Näin indikoidaan, koiralle mihin matka jatkuu. Muista vetävä käsi ja katse koiraan!Kotiläksyjä:
-          Vauhdin nostatusta pitkillä suorilla joissa juostaan yhtä matkaa koiran kanssa ja lelu on siellä päässä odottamassa tai heitetään lelu sinne ja sitten hetsataan ja sit menoksi. Ohjaaja joutuu pinkomaan myös täysillä
-          Ohjaajalle rohkeutta lisätä vauhtia radalla, köpöttely pitäisi kuulemma lopettaa J
Putkiin samaa kuumottelua, että alkaisi hakea niitä voimakkaammin (vanha läksy, johon en ole vielä paneutunut tarpeeksi)

-          Pujottelussa ei saa jäädä kökkimään koiran taakse vaan mennä sen edelle mutta ei silti saa unohtaa tukea sitä pujottelua loppuun sakka.

 Kehitystä on tapahtunut tosi paljon Allin kanssa ja tässä niistä isoimmat:
 -      Estehakuisuus. Kimi kommetoi, että ihan hyvinhän se etsii omatoimisesti esteitä. Tämä oli alussa meille haaste mutta nyt, Alli vetelee narulelu suussa kaikkia esteitä läpi tauolla J Ihana huomata, että se on vähitellen alkanut ymmärtää tuon idean.
-          Kontaktit. Joskus vielä on etutassujen paikka hakusessa, ei ”uskalla” laittaa niitä maahan saakka, eli pientä arpomista mutta muistuttelulla se palaa pian mieleen. Kaiken kaikkiaan kontaktit on Allille muiluisat ja se tähtää kontakteille. Kimi ja Lotta molemmat painottivat, että jos koira karkaa kontaktille treeneissä niin koskaan ei saa torua.
-          Pujottelu. Pujottelu me opeteltiin itseksemme ”trial and error”- metodia käyttäen. Alli oppi pujottelun kuukaudessa ja koko ajan se vahvistuu. Keppikulmia treenataan kovasti. Kimin kanssa tehtiin myös eilen kepit ja hienosti meni vaikka ohjasin sen avokulmasta sisään, mikä oli mun mielestäni vaikea kulma.
-          Takaakierrot. Tämä saatiin läksyksi ensin Maijalta sitten Paulalta ja myös Lotalta. Tätä ollaan treenattu ahkerasti ja Alli on ihan kikseissä kun se pääsee tekemään takaakierron. Poski tutisten, silmä tiukkana ja korvat luimussa se suorittaa ja ylpeilee siitä kuinka hän oli niin hieno ja osasi. Se on kyllä niin symppis ettei ole tosikaan.

Siinäpä se, pitkä refereraatti, lähinnä itseäni varten, lukee ken jaksaa. Tärkeätä on se, että pääsee aina välillä kouluttajan kanssa treenaamaan ja sitten oikeasti tekee ne kotiläksyt mitä annetaan, ei sitä edistymistä muuten tapahdu.

Nooan kanssa käytiin tänään sunnuntaina Veikkolassa drive-in möllitokoissa eli ei ollut mitään palkintohässäkkää kun keskityttiin vaan kokeenomaiseen suoritukseen. Nooalla meni ihan hyvin, vielä on hommaa mm:

- metallihyppy (yrittää kiertää välillä)
- Zetan seisominen, kääntyy mun mukaan kun ohitan sen
- Ohjattuun noutoon varmuutta
- Tunnariin varmuutta
- Perusasennot kuntoon (jää vajaaksi välillä)

Manun kanssakin on treenattu tottista viikoittain. Tällä hetkellä keksitytään seuraamisen paikan parantamiseen sekä koitetaan saada jääviin liikkeisiin nopeutta. Manu on niin vanha kettu että ei tässä kummempia, mutta kyllä se ihan innostuu kun sen kanssa kokeillaan uusia tekniikoita.

Tähän loppuun vielä ei-treenaamiseen liittyvä uutinen Ruippa faneille. Ruippaa on alettu liikuttelemaan säännöllisesti ja molemmat etujalat on hyvässä kunnossa. Ei ontumista ja Ruippakin on tosi hyväntuulinen! Se on alkanut myös häiriökäyttäytymään, mikä on hyvä merkki siitä että se alkaa parantua ja kaipaa tekemistä päälle ja kropalle. Hyvä, hyvä, kyllä tämä tästä vielä voitoksi muuttuu!!!


.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti