Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

24.9.2013

Reeniä reeniä!

Synkeät tunnelmat sikseen, elämä on reeniä :) ruippis ja osbis ovat poissa reeniringistä mutta Ulpukka, Nomparelli ja Mymmis jaksavat painaa pitkää päivää!

Mymmiksen kanssa on väännetty hakua. Maalimiesmotivaation kasvatusta suorapalkoilla ja kuvioon on lisätty hengailua ja leluilla riekkumista piiloilla. Kokeiltiin myös ääniapuja, voi jösses, ei sovi Mymmälle ei sitten yhtään! Se kiljuu kuin pistetty sika ja kun saa lähtöluvan niin jyrää semmoista vauhtia että metsä jää jalkoihin! Mymmän ja kaikkien muiden metsässä liikkujien turvallisuuden vuoksi siis kaikki avut heitetään romukoppaan samantien. Eipä niitä ole sille käytettykään mutta ajateltiin nostattaa vähän motivaatiota... Joo, ei.

Tottista en ole ehtinyt tehdä eikä suoraan sanoen ole huvittanutkaan... Kait se olis pakko. Maasto on vaan niin pal kivempaa :)

Ulpukka pulpukka on saanut pari omaa estettä takapihalle. Siellä on aurauskepeistä tehdyt two by two pujottelukepit, joita nyt harjoittelemme päivittäin. Mietin mitä käskyä käyttäisin pujottelussa, kun näitä k:lla alkavia on niin paljon: kiipee, keinu, kepit... Niin Allin pujottelukäsky on nyt sitten wiiiiiiiiiii! :) just hyvä. Toinen este takapihalla on mini A joka simuloi siis kontaktin alastuloja, A-estettä ja puomia. Se on hieno, harkko ja pentulaatikon ylijäämä lastulevyt, tosi pro este :) Semi-sheipaten ollaan tehty kontakteja Allin kanssa ja tuntuu kivalle.
Seuraavat Harrin treenit on sitten lokakuun tokalla viikolla, siihen mennessä pitäis saada ainakin kontakteihin kunnolla tuntumaa. Pujotteluun menee varmaan pikkusen kauemmin ja luulen, että siirrän sen jossain välissä verkoilöe myöskin, mulla on vaan semmoinen fiilis että ei tule onnistumaan  tuolla tekniikalla pelkästään.

Nomparellin kanssa ollaan tehty aikalailla tokoa viime aikoina ja jälkiä ja eskaa. Tokossaon otettu merkki + kapulat merkin takana, voi että se on kova paikka nuprelle miehelle! Merkki on kiva mutta ne kapulat on ihan parasta evör ja niille kun pitäisi päästä nyt ja heti!!! Haaste, mutta positiivinen haaste :)
En nyt jaksa jokaista liikettä ruotia läpi mutta sanotaan näin, että tunnari on mennyt tosi hyvin ja kaukot päin phyllyä jotta kauhun tasapaino on aika kivasti balansissa tosiaan.

Joo, että reeniä vaan! Vielä ei perinteinen syksyn ahdistus ole iskenyt vaan treeneihin on ihan kiva mennä ja kotipihalla tulee tehtyä jotain pientä joka ilta, onneksi on valaistu piha!
Nyt syksyllä tekee mieli shöppailla kaikkea kivaa koirille, heijastavaa talutinta, uusia kaulapantoja, loimia, petejä, kyllähän ne tarvitsee kaikkea kivaa ehdottomasti. No, ehkä hillitsen shöppailyhimot, eiköhän me näillä vanhoillakin releillä pärjätä.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti