Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

9.9.2018

Syksyä ilmassa

Syyskuu yllätti koiraharrastajan, hiljalleen kevään ja kesän kova treenitahti alkaa hiljentyä. Ensi viikolla on viimeiset vepe-treenit ja hakutreenitkin siirtyvät pimenevistä arki-illoista viikonlopuille.

Laumamme eläkeläiset nauttivat syksyisistä lenkeistä metsässä ja nuoriso jaksaa treenata vielä yhtä innokkaasti kuten aina. Tänään, sunnuntaina, päivä lähti mukavasti käyntiin jälkitreeneillä Nooan ja Kurpitsan kanssa. Siinä jälkiä polkiessa törmäsin joka syksyiseen vitsaukseen eli sienestäjiin, mutta onneksi he olivat oikein mukavia sienestäjiä ja mahduimme sulassa sovussa harrastamaan omia juttujamme metsässä.

Nooan ja Kurpitsan tämän päiväiset treenijäljet menivät ihan jees. Nooan kanssa keskitymme nyt lähinnä hyviin lähtöihin ja janatreeneihin ja Kurpitsan kanssa haetaan vaihtelua haastavammilla maastoilla ja maastonvaihteluilla. Kurpitsan kanssa meillä oli suurinpirtein kuukauden tauko kesällä, oli nenäpunkkia ja siitä johtuen paljon pieleen menneitä treenejä, mutta nyt olemme taas saaneet omantyylisestä treenistä kiinni ja motivaatiokin on palannut meillä molemmilla.


Kurpitsan jälki tänään n. 900m pituutta

Syksyn tullen vedet jäähtyvät ja vesipelastustreenit jäävät valitettavasti taas yli puolen vuoden tauolle, lajikausi on niin harmillisen lyhyt Suomessa. Varsinkin kun treenaa kahta koiraa, niin millään ei riitä kesän treenimäärä pitää yllä kahden koiran kisakuntoa. Tänä vuonna olemme onneksi saaneet harrastaa jopa neljä kuukautta vepeä säiden ollessa harvinaisen hyvät tänä kesänä! Nooa kisaa nyt AVOimessa luokassa ja Kurpitsalla alkaa hiljalleen olla SOVEen tarvittava osaamistaso kasassa. Ensi kesänä sitten jatketaan kisamielellä.

Olemme olleet varsinaisista tokotreeneistä tauolla nyt jo pari vuotta, mutta nyt on herännyt pieni ajatus, josko aika olisi valmis varsinaisten tokotreenien. Nähtäväksi jää. Eipä talvella muutakaan tekemistä ole kun jälki ja hakukin jää kylmyyden ja lumen takia tauolle.

Mitään ihmeitä ei tällä vuodelle ole enää suunnitelmissa, isommat suunnitelmat tulevat sitten ensi vuonna, kun toiveissa olisi pitkästä aikaa pentue. Pentueen emä on oma kasvattimme "Maura" jota saamme jalostuslainaan Sannalta ja Juhalta. Pentueen isä on jo suunnitelman asteella valittu, mutta koska vuosi on pitkä aika ja mitä vaan voi tapahtua niin palataan siihen sitten ensi vuoden puolella.
Pentueesta on tullut jo kyselyitä ja jokunen perhe on odottamassa omaansa, joten toivotaan että kaikki menee hyvin ja pääsemme toteuttamaan suunnitelmia! .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti