Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

28.5.2017

Leirielämää

Perinteinen Dreamoor-leiri on taputeltu, mutta ei unohdettu! Olipa taas toiminnantäyteinen viikonloppu! Muistelot jäävät mieleen kunnes taas seuraavan kerran kohtaamme leirin merkeissä.

Lauantaina illalla saatiin yksi sun toinen kaivella multaa kynsien alta, kun iso lössi hilppasi aamulla metsään hakuilemaan ja jäljestelemään. Hakuradalla olimme välillä vähän kosteissa tunnelmissa mutta ei se tekemistä haitannut, keli oli koirille oikein mukava kun ei ollut liian kuuma. Päästiin samalla näkemään pelastuskoirapuolen treenit á la Nuutti ja oli kyllä mielenkiintoista, hyvin erilaista kun miten PK-hakua tehdään ja mielenkiintoista miten erilailla asioita painotetaan.
Jälkiporukkalaiset treenasivat myös ahkerasti ja joukkoon mahtui niin onnistumisia, iloisia yllätyksiä ja oppimisia kuin hassuja kömmähdyksiäkin. Yhtä kaikki, koirilla oli mielekästä puuhaa eivätkä ohjaajansakaan turhia ressailleet.

Siinä missä toiset kaivelivat multaa kynsien alta ja keräsivät metsää hiuksista oli osalla porukalla sormenpäät ryppyiset vedessä puljaamisesta, siis kaikesta siitä vepeilystä. Jokainen sai vepeillä sielunsa kyllyydestä jos vaan mieli teki.
Kultaiset jääkimpaleet eli meidän Jää -pentueemme kakarat ovat vielä niin pieniä, että eivät päässeet veteen vepeilemään mutta pääsivät veneen kyytiin tunnelmoimaan. Venehessä kaikki pennut istuivatkin hiljaa ja rauhallisesti, mikä enteilee hyvää tulevaisuuden pikku vepeilijöille :) Ensi vuonna veperyhmässä voi olla tunkua!

Viileästä säästä huolimatta Tero pisti agilityilijät hikoilemaan aksakentällä! Lounaalla näkyikin punaposkisia ohjaajia joiden reidet tutisivat vieläkin rankan treenin jäljiltä. Hyviä suorituksia ja hyvää treeniä nähtiin sillä kentällä viikonloppuna.

Kiitämme kaikkia osallistuja, te teitte tästä taas yhden parhaimmista leireistä! Mukana menossa on ihanasti edelleen Sankareiden omistajat, vanhat konkarit, joita ilman leiri ei vaan olisi leiri. Mukavasti uutta verta on tullut mukaan porukkaan uusien pentujen mukana tulleista ihmisistä. Hauskaa oli parhaassa seurassa, tämä on edelleen ehdottomasti vuoden kohokohta ja sen siivillä jaksaa taas pitkälle syksyyn.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, kasvis kiittää ja kuittaa.

  
Haku- ja jälki-ihmiset rynnistivät aikaisin aamusta maastoon treenilöimään.
Iltapäivästä esineruudussa olikin jo ruuhkaa!


 Agilityssä Teron ruoska viuhui vimmatusti ajaen treenaajat hurjiin suorituksiin!
kuva © Jenni Pelkonen


kuva © Jenni Pelkonen

 Kun päivällä pistetiin koirat hommiin niin olihan se vaan reilua, että illalla ohjaajat itse pääsivät  myös toteuttamaan itseään koirien tavoin, kirjaimellisesti.

 
Vepe on aina yksin leirin suosituimmista lajeista, niin tänäkin vuonna, kelistä viis!
kuva ©Sanna Jääskeläinen

Kurpitsa aikansa katseli muita ja sitten hänkin halusi päästä vepeen mukaan ja pääsikin.
Kurnukka on tokikin luontainen lahjakkuus :)


Kultaiset Jääkimpaleet pitivät kätevästi samalla pentutaapamisen leirillä, vain Taika puuttui porukasta. Meno olikin sitten sen mukaista kun nämä vilpertit pääsivät jälleen kohtaamaan toisensa!
Pennut ovat hauskoja, luonteensa puolesta aivan ihania, kilttejä ja vilkkaita tyyppejä, jotka ovat kovin innokkaita tekemään mitä vaan ohjaajiensa kanssa.
Tästä katraasta tällä hetkellä Romulus, Juju ja Una ovat käyneet hakutreeneissä tutustumassa PK-lajeihin. Ovatpa he kaikki harjoitelleet vähän jo jäljestyksenkin alkeita, viimeistään leirillä tuli kaikilla korkattua jälkityöskentelyn salat. Mauralle jäljestys on tuttua kauraa, hän kun suuntautuu PK-puolella jälkiharrastukseen pariin. Vielä pääsevät nappulat kokemaan maastolajien ihanuutta tänä kesänä haku- ja jälkipäivässä ja tietysti maastoleirillä sitten nähdään miten kesän treenit ovat sujuneet.


kuva ©Sanna Jääskeläinen

kuva ©Sanna Jääskeläinen


kuva ©Sanna Jääskeläinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti