Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

20.5.2017

Etsintäkokeessa Nooan kanssaTänään oli jännä päivä, kun käytiin Nooan kanssa elämämme toisissa EK eli etsintäkokeissa. EK on minullekin uusi laji niin en oikein osaa vielä kaikkia sääntöjä ja koukeroita mutta hiljalleen nekin tässä oppii.

Koe oli Lempäälässä, Levekin järjestämä. Päivä oli ihan jäätävän pitkä, koe alkoi klo 7:45 ja päättyi vasta 16:30 iltapäivällä. Extra jännitystä toi kevään (kesän?) ensimmäinen kunnon lämmin päivä kun aurinko porotti ja lämpö kipusi yli 20 asteen. Koemaastojen lähistöllä oli samaan aikaan valtaisa maastopalo ja paloautoja suikki meidän ohi koko päivän ajan, onneksi palo ei levinnyt sinne meidän suuntaan! Eniveis, koejärjestelyt oli hyvät, koska sai keskittyä vaan olemiseen ja tekemiseen eikä tarvinnut jännittää mistään muusta. Ihanaa olla kisaajana semmoisessa kokeessa!
Koepäivä meni ihan hyvin, saatiin EK2 koulari, mitä lähdetiinkin hakemaan. Suoritus ei ollut ihan tyylipuhdas, näin se homma eteni.

Pudotetun esineen nouto. Nooan seuraaminen maastossa oli kökköä, tätä pitää ehdottomasti parantaa jatkossa, en tykännyt kun se oli siinä vierellä mutta sen ajatukset oli ihan jossain muualla. En kylläkään antanut lisäkäskyjä, eli sinänsä piti paikkansa hyvin. Noh, se lähti noutoon käskystä hyvin mutta kääntyi jossain puolessa välissä katselemaan ja jouduin antamaan lisäkäskyn noutoon. Sitten se toi esineen ja luovutus oli hyvä ja korrekti. Tästä 16 pistettä.

Jälki meni meillä aivan penkin alle. Olin kyllä ärsyyntynyt, että jälkikoira tuolleen mokaa jäljellä. Takajälki ja vain 3 / 4 keppiä nousi. Häpeällistä. Pisteitä jäljeltä 47p.

Tarkkuusruutu. Tämä oli totaalinen fiasko meiltä tänään. Nooa meni ruutuun ja jäi jumiin oikeaan takanurkkaan haaveileva ilme kasvoillaan. Tiesin heti, että samperi, nyt se on narttuhaaveiluissa eikä keskity yhtään töihin. Yritin sitten saada sitä keinolla millä hyvänsä heräämään horoksestaan ja palaamaan elävien pariin mutta ei mikään auttanut. Pisteitä 0.
Se ei haittaa jos se olisi tehnyt töitä ja silti ei löytänyt esinettä mutta kun se ei edes yrittänyt niin se kyllä korpeaa. Siinä sitten minusta pienet torumiset oli paikallaan ja palkatkin jäi herralta saamatta. Nooa tiesi olleensa tuhma.

Henkilöetsintä. Tarkkuusruudun kökköilyn jälkeen koottiin hermomme ja lähdettiin uudella tsempillä hakuosuuteen. Se menikin hyvin. Ekalla pistolla eka maalimies ja toisella puolella kolmas pisto toi toisen maalimiehen. Ilmasut olivat kunnossa joten pisteitä 68/70.

Esineruutu meni myös hyvin, siinä ei kauaa nokka tuhissut kun Nooa toi 2-luokassa vaadittavat kaksi esinettä ja saatiin pisteitä 29/30. Luovutus olisi saanut olla parempi, siitä tuomari rokotti tuon pisteen ja ihan oikeassa oli, tätä pitää treenata.

Tottiksessa oltiin vikana parina ja meille tuttuun tyylilin oltiin eka paikkamakuussa. Tässä vielä tottis purettuna palasiin.

Seuraaminen. Täyttä kuraa. Ihan hirveetä keekoilua ja haaveilua, ei muuten tehty yhtään töitä parina. Lyhyessä sakarassa Nooa alkoi kytätä paikkamakuussa olevaa koiraa jolloin jouduin ärähtämään sillle, jäätävän huonoa käytöstä! Häpesin meitä kertakaikkiaan. Yritin telepaattisesti viestittään Nooalle että nyt ei hyvä kummittele, mutta sen antennit ei olleet lainkaan kohollaan. Taidettiin saada tyydyttävä tai puutteellinen.

Liikkeestä istuminen puutteellinen koska meni maahan. Se johtui siitä, että kun se eka seuraaminen oli niin luokatonta niin annoin istu käskyn todella kovaa, niin se havahtui siihen ja varmaan siksi meni maahan kun ei keskittynyt mutta säikähti kovaa käskyä.

Liikkeestä maahanmeno oli jo parempi, mutta luoksetulo liian hidas.

Liikkeestä seisominen oli hidas ja luoksetulo olisi saanut olla nopeampi.

Tasamaanouto oli suht ok samoin hyppynoudot. A-este oli näistä paras.

Eteenmeno oli hyvä, tykkäsin siitä. Siinä Nooan tuhmuus pääsi valloilleen, siksi se oli niin hyvä.

Maastossa olin tosi pettynyt ensimmäiseen kolmeen suoritukseen, koska koira ei ollut kuulolla ja haaveili enemmän kun teki töitä. Tosi tyytyväinen saa olla siihen että koottiin itsemme ja tehtiin haku ja esineruutu tosi hyvin ja siellä tuntuikin, että nyt on oma koira käsissä. Itselle päivä oli fyysisesti tosi rankka, syke oli pilvissä koko päivän, mutta Nooa vaikutti olevan ihan hyvässä kondiksessa ja jaksoi niin hyvin loppuun saakka.

Tottiksessa sama homma, alku oli täyttä kuraa mutta noudoista eteenpäin oli aika kivaa tekemistä vaikka joo, parantamisenkin varaa vielä on. Tuomari huomasi saman, että loppua kohti Nooan suoritus parani huomattavasti, mutta kyllä pitää jotain keksiä että saan sen skulaamaan heti alusta asti. Tämä ei ole osaamis- vaan asennekysymys ja sepäs ei olekaan helppo rasti lainkaan.

 
Karvapää Nooa ja Nooan palkinnot
 .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti