Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

11.8.2016

PEEKOOÄSSÄMMISSÄ

Palveluskoirien SM -kisat oli tänä vuonna Lapualla 5-7.8. Meillä oli osallistumisoikeus Nooan kanssa jäljelle ja sinnehän me menimme kilvoittelemaan SM -mitaleista.

Ilmoittautuminen hoidettiin perinteisesti kesäkuussa ja osallistumaksu oli edelleen päätä huimaava 100€. Muistan silloin kun Hyvinkään kisoihin nostettiin OSM 100€ niin sanoin, että tästä se ei ikinä enää laske alas ja näinhän siinä kävi. Sen jälkeen on järestäen osallistumismaksu ollut 100 egeä, mikä on aika kova hinta maksaa silloin, jos koira loukkaantuu ennen kisoja tai sillä alkaa juoksut.

Kisat alkoivat siis perjantaina ja meillä oli kenttään tutustuminen klo 13:22. Lähdettiin aamusta ajamaan ja ajettiin aikamoista haipakkaa etelästä pohjanmaalle, lopulta oltiin perillä kisakeskuksessa about 12:30. Siitä suoraan ilmoittautumiseen papereiden kanssa ja koira siitä hetimmiten eläinlääkärin tarkastukseen ja noin klo 12:45 oli homma selvä. Oli tehokasta ja nopeaa toimintaa järjestävän seuran toimesta! Tässä välissä on ihan pakko mainita erityiskiitos kisaajien parkkialueesta sillä se jos mikä on tärkeää näissä kisoissa, kun koira joutuu oleskelemaan autossa kuitenkin jonkin aikaa ja kamoja on kuitenkin mukana jos jonkinlaista niin on ihan ehdotonta, että parkkipaikka on ihan kenttien läheisyydessä. Etenkin kuumalla kelillä, kun haluaa pitää koiraa silmällä että miten se voi. Muistan Tampereen SM-kisat, joissa parkkikset oli huitsin kuusessa ja se oli aika ahdistavaa ja hankalaa. Toivottavasti jatkossakin parkkikset on aina kenttien välittömässä läheisyydessä.

No mutta eniveis, siitä kenttään tutustumisesta sen verran, että suunnittelin tosi simppelin treenin sille 4 min ajalle kun kenttään sai käydä tutustumassa ja tein täysin suunnitelman mukaisen treenin. Nooa tuntui hyvältä ja itselläkin oli hyvä fiilis. Ihan hyvällä tunteella seuraavan päivän tottista odottelemaan.

Iltapäivällä oli kuitenkin ensin avajaiset ja kulkue ja tokihan ne molemmat Nooan kanssa otimme osaa juhlallisuuksiin. Tässä muutama kännyräpsy avajaisista.


Tottissuoritukset oli jälkikoirilla lauantaina ja meidän vuoromme oli iltapäivästä klo 15 jälkeen. Keli oli aurinkoisen painostava mutta muuten puitteet olivat loistavat. Etenkin kenttä, mikä oli siis aivan mahtava! Nurmi oli lyhyt ja tasainen, esteet oli sijoitettu riittävän kauaksi toisistaan eikä viereisen kentän tapahtumat varmasti häirinneet omalla kentällä suorittavaa koiraa. Kentän osalta järjestäjille täysi kymppi!
En ole varma muistanko ihan oikein meidän arvostelun mutta palttiarallaa näin se meni:

Seuraaminen - hyvä
Liikkeestä istuminen - puutteellinen (väärä asento)
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - hyvä
Liikkeestä seisominen - hyvä
Tasamaanouto - hyvä
Hyppynouto - hyvä (tuli vinoon eteen)
Estenouto - hyvä (tuli vinoon eteen)
Eteenmeno - tyydyttävä (ennakoi ja pysähtyi seisomaan)
Paikkamakuu - erinomainen

Pisteitä 81 ja karsiuduttiin maastosta, kun raja tänä vuonna maastoon pääsyyn oli 86 pistettä. Olen tottikseen tyytyväinen, pitkä seuraaminen mikä on ollut vähän ongelmallinen oli nyt hyvää ja nuo muut nyt oli tuommoisia kauneusvirheitä, joista en jaksa olla huolissani. Tässä jokunen kuva tottiksesta.My sunshine


Ilmoittautuminen

Hyppy mennessä, tyylipuhdasta


Ja hyppy tullessa, jälleen puhtaasti.


Luovutus vino, näkyy hyvin kuvasta

 
Lähdetään liikkeestä seisomiseen


Seuraamisen tynkää

Meidän kisareissu tyssäsi siis tottikseen ja jäimme vain haaveilemaan maastoon pääsystä. Loppukisat vietettiinkin sitten turistina joten tämän enempää ei raportoitavaa.

Kisojen järjestelyt onnistuivat mielestäni erinomaisesti, ihan mielelläni menen jatkossakin kisaamaan Lapualle. Aikataulut pitivät ja kaikki oli selkeästi hyvin suunniteltu, kokemus näkyi järjestelyistä. Parkkipaikat oli lähellä kenttiä, ilmo ja koirien tarkastukset oli selkeät ja lähellä toisiaan. Vessoissa riitti paperi ja vesi :) Se mikä oli kiva, että niillä kilpailijoilla joilla matka tyssäsi tottikseen sai kirjat nopsaan pois, jotta pääsi kotimatkalle. Sama seuraavana päivänä kun kaverin suoritus kosahti jäljellä, niin kirjoja ei tarvinnut jäädä odottamaan iltamyöhään vaan pitkälle kotimatkalle sai lähteä ajoissa, arvostan!
Puitteet kisoille oli loistavat: kansallisten lajien kenttä oli suuri ja joka kentällä oli mielestäni rauha tehdä oma suoritus. Tykkäsin myös siitä että arvosteluja ei luettu kovaäänisiin, joka vähensi meteliä kentillä ja antoi suorittaville koirakoille enemmän rauhaa tehdä töitä ja ylipäätään rauhoitti kisatilannetta.

Maastossa jälkimetsät näyttivät tosi kivoilta, olisi ollut kiva päästä kokeilemaan kisajälkeä sinne maastoon. Noh, ehkä ensi vuonna sitten. 
Mukavaa oli se, että yleisö pääsi seuraamaan esineruutua ihan luvan kanssa ja siihen oli varattu erikseen alue missä sai katsella. Myös suorittavan koiran suoritusajan kello oli koko ajan näkyvillä katsojille niin oli kiva jännittää ehtiikö koira suorittaa ajoissa. Ihan parasta!

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti