Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

11.1.2016

Hei me treenataan... TOKOA!

Ihmeiden aika ei ole ohi, toko on vihdoin palannut ohjelmistoomme! Kauan siihen meni, mutta nyt on päivittäiset toko-treenit Nooan kanssa taas vauhdissa ja siinä sivussa osansa saa Kurpitsa ja Alli-Alpander.

Nooa on menossa kokeisiin keväällä/kesällä jossain vaiheessa ja sitä silmällä pitäen käydään läpi missä kunnossa liikkeet ovat. Pari uutta liikettä on vielä keskeneräiset eli KiePysNouHyp-liike ja ruudun pysäytys. Vähän ollaan tehty molempia mutta aika vähän niin voisi melkein sanoa, että alkutekijöissä ollaan. Vanhoista liikkeistä tunnari sujuu hyvin ja kaukoissa on sama vanha ongelma eli seisomisen yhteydessä eteenpäin tuleminen, mutta sitä nyt vaan sitten työstetään. Peruuttaminen sujuu suht ok, käännöksissä taaksepäin on vielä hiottavaa. Zeta sujuu hyvin.
Ne on siis ne isommat liikkeet mitä pitäis nyt päästä treenaamaan eli ohjattu, ruutu ja tuo KiePysNouHyp hirviö liike.

Kurpitsalla on ohjelmistossa maahanmeno, luoksetulo, istuminen, perusasento ja nouto. Kaikki on alkutekijöissään, tietenkin kun tyyppi on 9 vkoa vanha, mutta hiljalleen, hiljalleen. Kaikki menee leikin varjolla ja Kurpitsa yleensä vaan ihmettelee kun sen suuhun tungetaan namia ilman, että hän on tehnyt mitään mutta oletan, että se lamppu syttyy hiljalleen.
Nykyään on niin monta erilaista metodologiaa minkä mukaan koiria voi kouluttaa. Mun metodi on hyvin simppeli, yksinkertaisesti kerron pennulle mitä haluan sen tekevän ja toisaalta mitä en halua sen tekevän. Simple as that.

Allin kanssa onkin sitten vähän enempi työtä noissa tokoliikkeissä, kun sen vikat tokotreenit on olleet...hmm.. olisko olleet jopa 2-vuotta sitten kun käytiin meidän eka ja vika EVL koe josta saatiin kakkostulos ja sitten se jäi tauolle tokosta. Että tässä on vähän enempi sitä mieleenmuistuttelua kun esim Nooan kanssa. Alli on vielä fyysisesti vähän heikommassa kunnossa pentujen jäljiltä, mutta me aloitetaan hiljalleen peruskunnon kasvattaminen ja itseasiassa ilmoitin Allin DOBO-kurssille nyt keväällä. Toivon, että doboillessa saadaan Allin syviä lihaksia kuntoon ja onhan se muutenkin ihan hauskaa kokeilla jotain uutta!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti