Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

28.12.2015

Kurpitsa, Nooan treenit ja Ossin eläinlääkärikäynti

Kurpitsa on nyt kahdeksan viikkoa vanha ja ikää tule päivä päivältä lisää. Se on mainio pieni vauveli, niin kiltti niin kiltti! On se välillä tuhmiskin, mutta pääsääntöisesti se on kyllä tosi kiltti pentu ja kylässä etenkin se käyttäytyy tosi mallikelpoisesti. Iltahepuleita on ollut tosi vähän, tänään tietysti sitten on ollut joku superaction ilta ja överiksi meinaa mennä aina välillä.  Silti ihana pieni Kurre <3

Kurpitsan kanssa ollaan opeteltu autoilua (ei mitään ongelmaa), remmissä kulkemista, maahanmenoa (mitä se itseasiassa tarjoaa tosi luontevasti), istumista ja luoksetuloa. Luoksetulo on ulkona vähän vielä hakusessa mutta sisällä kyllä tottelee jo nimeään. Noudon alkeita ollaan jo otettu, koska Kurpitsainen on semmoinen pieni poika, että hän ottaa lelut ja vie ne johonkin missä itse voi leikkiä niiden kanssa, niin sen vuoksi olen alkanut jo vähän treenimään tuomista minulle. Tänään illalla tehtiin viimeisin tuontitreeni ja vaikka lamppu ei vielä ihan syttynytkään niin huomasin kyllä, että Kurpitsa kovasti mietti mitä häneltä odotetaan, mikä on hyvä merkki. Se on tosi innokas tekemään ja touhuamaan ja tykkää treenailla näitä vauvatreenejä. Se on myös taisteluhaluinen ja antaa leluille kyytiä, välillä jopa pärrää kun on niin kova taistelu meneillään. Se tykkää kanniskella ja pitää hyvin kaikkia esineitä suussaan eikä mikään materiaali, myöskään metalli, tuota mitään vaikeuksia. Siltikin teen pentutreenit namilla, kuten aina ennenkin, leluilla palkkaamissen aika ja paikka on sitten myöhemmin. Kurpitsa tuntuu vastaavan hyvin namipalkkaan ainakin vielä tässä vaiheessa.
Pienellä Kurpitsalla on isossa elämässään jättisuuri idoli, Nooa. Mitä Nooa edellä, sitä Kurpitsa perässä. Jos Nooa pissii niin Kurpitsa pissii. Jos Nooa haistelee, Kurpitsa haistelee. Jos Nooa ajattelee, Kurpitsa miettii kuumeisesti, mitä Nooalla mielessä. Maailman ihanin jättiläis-Nooa tykkää Kurpitsasta ihan älyttömästi! Se jekkuillee Kurren kanssa ja jos Kurpitsa inahtaakin niin Nooa tulee heti otsa rypyssä katsomaan mihin sattui. Mainiot veljekset! Vielä emme uskalla antaa niiden peuhata ulkona vapaana, ei vielä piiiiitkään aikaan. Kokoero on niin valtava, että vahinkoja sattuu jos ne päästetään yhdessä remuamaan, koska Nooa on kaikessa kiltteydessäänkin tosi raju leikeissään niin ei uskalla. Sisällä painivat yhdessä ja ulkona käydessä sitten Nooa on vapaana ja Kurpitsa on taluttimessa, jotta ei käy mitään haavereita. Kurpitsa ei ole mikään kovin dominoiva uros, niin uskon että se soljuu suht kivuttomasti omalle paikalleen tässä meidän laumassa.

Tänään Kurpitsa pääsi myös tutustumaan jättiläis-Pertsaan, suuren suureen saksanpaimenkoira urokseen. Kurpitsa oli ihan myyty kun "tosimies" tuli häntä tervehtimään ja ilman minkäänlaista itsesuojeluvaistoa pyrki Petrsan suuhun, päälle, alle ja jokapaikaan. Pertsa oli tosi kiltti Kurpitsalle, mutta koska Kurpitsa on vielä pienempi kuin Pertsan pää (enkä liioittele yhtään) niin ei sitten uskallettu päästää niitä peuhaamaan keskenään ihan vaan sen takia, että kokoero on hurja, sama kuin Nooan kanssa. Tekee hyvää Kurpitsalle tottua eri rotuisiin tuttuihin ja turvallisiin koiriin niin siitä ei kerkiä muodostua roturasistia, vaikka eipä tuo semmoiselta vaikutakaan, avoin tuntuu olevan joka asiaa tai olentoa kohtaan.

Nooan lisäksi Kurpitsa leikkii päääsääntöisesti kissojen kanssa ja nehän tykkää koijata apinaa. Kissat selkeästi tulee hakemaan Kurpitsaa leikkiin ja sitten menään! Meidän kissat on superkilttejä ja asiallisia pentujen kanssa niin ei tarvitse pelätä, että jotain pahaa sattuu, vaikka ainahan vahinkoja voi sattua mutta ne on sitten tosiaan puhtaita vahinkoja. Kissat onkin sopivan kokoista seuraa Kurrelle, vaikka tänään täytyi Justus laittaa toiseen huoneeseen kun meno yltyi pikkusen liian vauhdikkaaksi, matot olivat rypyssä ja telkkari oli vaarassa kaatua! Kurpitsa paimentaa kissoja, mutta meidän kissat eivät stressaannu Kurpitsan paimentamisesta, ne eivät edes tunnu huomaavan sen kyttäilyä ja jos niitä ottaa Kurpitsan sekoilu kupoliin niin ne mäjäyttää tassulla Kurpitsaa otsaan ja tuumaavat, että jo riittää. Kurpitsa kyllä sitten tottelee, ainakin välillä. Katsotaan sitten keväällä ymmärtääkö Kurpitsa lampaiden päälle mitään, käydään tutustumassa siihen hommaan sitten kun pieni mies on vähän kasvanut.


Sirius & Kurpitsa
kuva © Jani Leisti

kuva © Jani Leisti


kuva © Jani Leisti

Kurpitsasta sitten muihin aiheisiin. Pentujen ajan oli suurin osa meidän treeneistä nollissa, mutta nyt pystytään jo vähän tekemäänkin jotain treenin tynkää. Nooan kanssa käytiin lauantaina ottamassa ilmaisuja ja nyt uskaltaa sanoa, että lamppu on syttynyt. Irtorullan kanssa pelaaminen on selvää kauraa Nooalle. Näytölle meno on myös hyvin vahva. Tästä on hyvä jatkaa. Vahvistellaan vielä tätä irtorullien kanssa ja kun siihen on tullut jonkinmoinen rutiini niin aletaan sekottamaan pakkaa ja tuomaan kiintorulla kuvioon mukaan. Olen hyvin luottavainen siihen, että meillä on keväällä ilmaisut kunnossa ja saadaan siirrettyä se maastoon. Talven ajan ei tehdä maastotreenejä vaan sitten kun kelit sallivat niin sitten jatkuu henkilöetsintä maastossa.

Tänään käytiin Ossin kanssa eläinlääkärissä pissaamisongelman takia. Huomenna varmistuu syy mutta sairauden määrittämistä varten Ossista otettiin laaja verenkuva, kun pelättiin onko munuaisissa jotain, mutta mitä vielä! Ossi 12 v papparaisen kaikki veriarvot olivat enemmän kuin priimaa! Se oli hieno uutinen ja eläinlääkäri oli tosi yllättynyt ja tyytyväinen, että Ossin arvot oli kaikki ihan kohdillaan. Olin itsekin tyytyväinen ja onnellinen Ossin puolesta, että se on noin hyvässä kunnossa tuolta osin! Ei kyllä uskoisi 12-vuotiaaksi heti ensinäkemältä ja mielikin on kuin nuoren miekkosen! Käytiin siinä sitten samalla ihmisten ilmoilla kävelyllä ja mikäs siinä, Ossi on aina käyttäytynyt kuin herrasmies kylillä, niin nytkin.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti