Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

25.9.2016

Käyttövalio

Palveluskoiraliiton/Kennelliiton virallista hyväksyntää odottaessa voinemme todeta Nooan saavuttaneen käyttövalion (FI KVA) arvon jäljeltä seuraavin tuloksin:

Säkylä 25.09.2016 M197 T90 287 JK3 1-tulos 1. sija
Mänttä-Vilppula 17.09.2016 M194 T96 290 JK3 1-tulos 1. sija
Kyröskoski 30.09.2015 M199 T89 288 JK3 1-tulos 1. sija

© Katariina Salo

Ensimmäinen ykkönen tuli viime syksynä ja kaksi viimeistä koetta kävimme siis tämän vuoden syyskuussa. Mänttä-Vilppulassa käytiin syyskuun puolessavälissä SPL Keski-Suomen järjestämässä kokeessa. Tämä oli toinen kerta kun pääsimme heidän kokeeseensa ja oli kyllä edelleen kiva tunnelma ja rento meininki. Maastot oli ihan mielettömät eikä sienestäjät tai marjastajat onneksi häirinneet kenenkään kisaajan jälkiä. Oli kiva ja muikea koepäivä ja kiva tuloskin tarttui mukaan :)

Viimeinen KVA arvoon tarvittava koe käytiin tänään Säkylässä. Se oli SPL ala-Satakunnan järjestämä koe. Muistan käyneeni joskus ammoisin aikoina Säkylässä kokeessa ja kun tarkistin niin Manun kanssa käytiin vuonna 2009 Säkylässä edellisen kerran, että onhan siitä aikaa vierähtänyt jopa seitsemän vuotta! Säkylässä oli kiva pieni porukka järkkkäämässä koetta, tunnelma oli rento ja rehti ja maastot, ah, miten mahtavat maastot sielläkin.
Hienosti meni Nooalla tässäkin kokeessa: janalta tuomari otti 2 pistettä rynnimisestä eli mentiin liian lujaa janalla. Tiedän kyllä miten saan tämän korjattua helpostikin, että ei siinä hätiä mitiä jatkoa ajatellen. Esineruudussa yksi piste lähti kun hosuin luovutusten kanssa. Eli kolmea pistettä vajaa täydet maastosta, 197/200p. Tottis oli muuten suht ookoo, eteenmenossa se ryökäle taas vähän kikkaili niin siitä tuli arvosanaksi vain tyydyttävä, pisteitä kokonaisuudessaan 90, ei huono!

© Katariina Salo

© Katariina Salo

Käyttövalioituminen oli tämän vuoden tavoitteemme ja sen saavutimme. Yksin se ei kuitenkaan olisi ollut mahdollista. Iso kiitos meitä matkallamme auttaneille kavereille!!! Kiitokset kaikille, jotka ovat ensinnäkin auttaneet meitä saamaan koepaikkoja, tässä on sukulaiset olleet merkittävässä roolissa, myöskin Helena ja meidän hakuporukka on soitellut meille koepaikkoja aina tarpeen mukaan. Kertakaikkisen mahtavaa!

Toivottavasti muistan kiittää kaikkia asianosaisia, joku ihan varmasti unohtuu mutta se on sitten vahinko. Jälkiä on tehty Helenan kanssa kuin liukuhihnalta tämäkin kesä ja Nappiskin on useampaan otteeseen niissä treeneissä pyörinyt :D Iso kiitos teille!! Ihanat Outi ja Jokke ovat myös olleet treenikamuina vailla vertaa!! SannaJ ja Viivi ovat opetelleet kesällä jälkien tekemistä ja Nooa on saanut olla koekaniinina näissä kokeiluissa. Pakko sanoa, että aika hyviä ne jäljet ovat näköjään olleet kun tämmoisiin tuloksiin päästään :)
Suurin osa treenistä on kuitenkin ollut semmoista yksin puurtamista: erilaisia jälkiä toisensa perään, koittaen analysoida miksi joku kohta ei toimi ja miettiä sopivaa treeniä siihen. Metsässä on tullut vietettyä tänäkin vuonna jokunen tovi...


Pikku Nooa jäljestää


Esineruutua ollaan tehty vähän kenen kanssa tahansa ja milloin vaan, viime aikoina enemmissä määrin meidän mahtavan hakuporukan: Tuija, Meri, Eve, Tiina, Eveliina, kanssa, siitä kiitokset teille. Olemme saatu vieraita ja erilaisia esineitä esineruuturepertuaariin. Tässä on vielä työn sarkaa ja ajatukset jo muhiikin nupissa siitä miten jatketaan, mutta so far so good.

Tottista ollaan tehty myös vähän kaikkien kanssa, ollaan käyty Hämeenlinnan kennelkerhon, Hyvinkään käyttökoirien ja Riihimäenseudun kennelkerhon tottisvuoroilla pälyilemässä ja tekemässä vähän treenin tynkää. Kaikilla näillä kerhoilla on hyvät kentät missä treenailla niin mikäs siinä. Jokunen kerta ollaan tehty myös Helenan, SannaJn ja Viivin kanssa tottiksia, ja tärkeään paikkaan nekin treenit on aina tulleet. Tässä vaiheessa pakko lausua erityiskiitokset Outille ja Satulle kun järkkäsitte ennen SMiä meille hienon mahdollisuuden kokeenomaiseen treeniin vieraalla kentällä ja vieraassa porukassa. Aika mieletön mahdollisuus!
Kaikkien näiden treenien avulla ollaan saatu tottista parempaan kuosiin koko ajan ja vielä riittää hommaa, että saadaan ne tottispisteet alkamaan aina ysillä.

© Mirva Stark

Nythän on siis tilanne se, että seuraavat jälkikokeet on sitten joskus ensi kesänä ja elokuussa tähdätään taas SM-kisoihin jäljelle. Tulokset SM:iin on kasassa eli nyt sitten vaan treeniä. Tosin, jäljestä alkaa nyt talvitauko ja loppusyksy sekä talvi tehdään hakua, jotta saadaan siinäkin lajissa homma skulaamaan. Ei siinä mitään ihmeitä pitäisi olla, vähän tuli takapakkia tässä syksyllä mutta katsotaan miten saataisiin homma korjattua ja etenemään parempaan suuntaan.

© Sanna Jääskeläinen

© Tuija Leisti

Terveiset Nooalta, 
kova meno alkoi vuonna 2011 ja vauhti se vaan kasvaa!! :)

.
.

2 kommenttia: