Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

10.10.2015

Sokeus

Eilen kävimme eläinlääkärissä Maurizio kissan kanssa. Olin huolissani Maukasta, sillä kun tulin töistä kotiin se käveli autolle minua vastaan mutta käveli sellaista siksakkia. Ihmettelin asiaa ja vielä enemmän ihmeteltiin, kun tuotiin Maukka sisään ja se vaan kiersi taloa hyvin matalana ja vaikutti jotenkin hämmästyneeltä. Se jäi jumiin honeen kulmiin eikä jotenkin ymmärtänyt miten jatkaa matkaa, selkeästi se ei ollut oma itsensä. Epäilin, että se on sokeutunut, etenkin kun se on diabeetikko niin tämä epäilys tuli mieleeni. Seurattiin Maukan käytöstä ja jossain vaiheessa totesimme, että sen on nähtävä edes jonkin verran koska pystyy hyppäämään tasoille ainakin välillä. Välillä sen yritykset hyppiä pöydälle tai sohvalle päättyivät vähän heikommin.

Eläinlääkärissä Maukka käyttäytyi, kuten aina, erinomaisesti eikä sitä tarvinnut rauhoittaa tutkimuksen ajaksi. Eläinlääkäri totesi, että toinen silmä toimii hyvin mutta toinen on jotenkin vaurioitunut. Hänen mielestään se toinen silmä oli jo sokea ja epäilyksi kirjattiin linssiluksaatio. Jos silmä ei häiritse niin se jää tuommoiseksi mutta jos tuntuu, että se haittaa kissaa niin silmä joudutaan poistamaan. Samalla Maukasta otettiin verinäyte diabeteksen vuoksi, senkin se antoi ottaa ilman rauhoitusta ja tosi kiltisti, ja ne tasot näytti hyvältä. Jatkamme siis pistosten antamiste kuten tähänkin saakka. Maukka on kaikinpuolin esimerkillinen kisu! Se on niin fiksu koirien kanssa ja tykkää ihmisistä hirmuisesti. Sen luonne on kyllä ihan täydellinen, meidän luottokatti!

Kukaan ei osaa sanoa miksi tai miten tuo toinen silmä on mennyt tuommoiseksi mutta tärkeintä on nyt hoitaa Maukka niin, että sillä ei ole kipuja ja jos silmä vaivaa niin se joudutaan poistamaan. Onneksi Maukalla toi toinen silmä pelaa hyvin ja uskon, että se vähitellen tottuu elelemään hieman rajoittuneella näkökentällä.

Alla kuvia kauniista Maukasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti