Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

24.5.2015

Nooan viikko

Tässä tekstissä on paljon kirjoitusvirheitä, koska en jaksa olla enää tarkaavainen, väsymys kisapäivän jälkeen vaivaa... Nimittäin, toiminnan täyteinen viikko huipentui tänään rotumestaruusjälkikokeeseen. 

Tällä viikolla Nooa on ahkeroinut oikein olan takaa. Olemme meinaan treeneissä ajaneet tällä viikolla kolme jälkeä joista kaksi oli täyspitkää kisajälkeä ja yksi motivointijälki. Jäljet olivat hyviä treenijälkiä ja olin ihan tyytyväinen siihen miten me ne vedettiin. 

Sitten treenattiin esineruutua pariin otteeseen viikolla ja ihan ok suorituksia. Esineruutuhan on meille ollut vähän vaikeampi, kokeessa on aiha jäänyt yksi esine noutamatta syystä jos toisesta.

Tottista vedettiin muutamat tiukat treenit ja ihan ookoo muudilla. Myös seuraaminen oli tosi hyvää treeneissä!

Ehdittiin tekemään EK-treenit myöskin ja siihen pitää nyt tulevalla viikolla panostaa enemmän. Sain treeniryhmästä hyviä vinkkejä ja ajatuksia ja jatkamme valitsemallamme tiellä mutta treenityyliä vähän muuttaen.

Lauantaina olikin sitten KV näyttely Helsingissä, johon en itse päässyt osallistumaan vaan ulkoistin Nooan handlaamisen Sannalle ja Millalle (kiitos!!). Itse olin jälkikokeessa töissä niin en päässyt näyttelyyn paikalle. Englantilainen tuomarisnainen ei ymmärtänyt miten kaunein ja mahtavin Nooa on ja lätkäisi sille arvosanan EH seuraavanlaisella arvostelulla:

"4 years. topsize. Fair head & expression. Front construction ok. Good topline. Reasonable hind quarters. Shown good order & condition. Movement ok when he settles."

Milla raportoi, että kun kissa (eli minä, hullu kissanainen siis) ei ollut paikalla niin hiiri (eli Nooa) vallan riehaantui eikä suostunut esiintymään Millan kanssa. Ennenkuulumatota! Meidän kiltti ja pieni Nooa muka ei totellut! Valokuvatodisteita ei ole, koska kuulemma siitä ei saanut kuvia kun se ei suostunut seisomaan eikä tuomarin arvostelun mukaan liikkumaan!! LOL

Eikä tämän viikon lystit siihen loppuneet, sunnuntaina eli tänään oltiin Uuraisilla PK-lajien rotumestiksissä. Mentiin jo lauantaina Reetan ja Vimman luokse yöksi ja meillä molemmilla Nooan kanssa jäi yöunet tosi vähiin.  Kiitos Reetalle majoituksen tarjoamisesta!

Kokeessa siis Nooa oli jäljellä johon oli ilmoittautunut 10 koirakkoa mutta vain 8 tuli paikalle. Me lähdimme tavoittelemaan 1-tulosta mutta perhana vieköön saimme vain 2-tuloksen. 


Tässä tuloslista kokeesta


Meidän suoritusta jos lähdetään purkamaan niin jana oli meillä heikko (3/40 pist), jäljen ajaminen, jäljen pitäminen, kulmat ja keppi-ilmaisut oli hyvät. Esineruudussa meillä nousi vaan se perinteinen 2 esinettä, kolmannen Nooa jo merkkasi mutta aika loppui ennenkuin ehti sen nostamaan. Maastosta siis 178 pistettä

Tottiksessa ei varsinaisesti yhtään liikevirhettä, mutta näin se siis meni:

Seuraaminen - hyvä. Tämähän siis oli aika kuraa. Nooa toki piti paikkansa mutta oli haluttoman oloinen ja vähän kuutamolla. Vaatii ajatustyötä, miten saisi sen toimimaan kokeessa niinkuin treeneissä.
Liikkestä istuminen - erittäin hyvä. 
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo - puutteellinen. Nooa teki koko liikkeen ihan oikein, pistevähennykset johtuivat: olisi pitänyt olla nopeampi maahanmeno ja vauhti ja luoksetullessa Nooa ohimennessään vilkaisi paikallamakaavaa koiraa.
Liikkeestä seisominen ja luoksetulo - erittäin hyvä.
Tasamaanouto - erittäin hyvä. Olisi saanut olla vahvempi. Tämän treenaamiseen mulle tulikin jo idea.
Hyppynouto - erinomainen.
A-este nouto - erinomainen.
Eteen lähtys ja maahanmeno - puutteellinen. Goddamn 10m eteenmenot ja tuplakäsky. Pöh. 
Tottispisteitä siis 83, eipä tällä paljoa juhlittu.

Eniveis, koe oli ja meni. Sain pari ajatusta miten jatkan treenejä esineruudun, tasamaanoudon ja eteenmenon osalta mutta tuohon seuraamiseen mun pitää kysyä viisaammiltani neuvoa.

Tämän viikon Nooan aktiivisuusrankkekkeen saldo siis:
3 x jälkitreeni
2 x esineruutu
2 x tottikset
1 x EK treenit
1 x näyttely
1 x jälkikoe
1 x kyläily ja yöpyminen vieraassa paikassa.

Ajattelin, että Nooa olisi überväsynyt mutta tuolla se hilluu menemään ja kiusaa Manua. Taidan ottaa yhden eteenmenotreenin vielä tähän illan huipentumaksi, ettei aika käy tylsäksi :)


Nooa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti