Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

29.6.2014

Nooa EVL1 ja JK3

Syksy on ihan kiva vuodenaika mutta olisi ollut kiva elää se kesäkin tänä vuonna. Ehkä se sitten poksahtaa päälle mun loman aikaan heinäkuussa, hope so! Kiirettä pukkaa elämän rintamalla niin enpä ole ehtinyt blogia päivittelemään taas hups melkein kuukauteen...

Nooa TOKOkokeissa 10.6. EVL1-tulos.
Tämä oli Nooalta tosi vireetön suoritus, veikkaan että kisaväsymystä, joten siihen nähden hyvä suoritus. Ajanpuutteen vuoksi toko on meillä nyt enempi tai vähempi tauolla kesän ajan ja terästäydytään tässä sitten talvella / ensi vuonna ja pistetään paketti kondikseen.

Nooa PAJÄ3 28.6. Rotumestaruuskisat
Nooan ensimmäinen voittajaluokan jälkikoe tuli liian aikaisin osaamistasoon nähden. Meillä on ollut jäljillä pieniä haasteita, mutta koska kokeeseen olin ilmoittautunut niin urheiluhengen mukaisesti lähdettiin tekemään parastamme.

Nooa aloitti tottiksen ekassa parissa, paikkamakuulla. Siinä ei ollut tuomarin mielestä huomautettavaa joten erinomainen.
Seuraaminen meni puutteelliseksi ja pakko sanoa, että ihan täyttä kuraahan se seuraaminen oli. Mulla on tähän jo onneksi ajatus millä lähden sitä työstämään, se on hiinä ja hiinä riskaabeli ja katotaan ettei viretila mene överiksi mutta ei se työstämättä parane toi seuraamisen asenne. Siitä lisää sitten myöhemmin, joskus, ehkä.
Liikkeestä istuminen, olisko ollut EH tai ERI, en ole varma.
Liikkeestä maahanmenoon ohjaaja kuulemma antoi voimakkaan avun (?) ja sain siitä noottia. Taisi muuten olla ylä EH.
Liikkeestä seisominen oli ihan bueno, mutta ei erinomainen koska eteentulo oli kuulemma vino, itse en tiedä koska en katso koiraa sen tullessa luokse.
Tasamaanodossa nouto itsessään oli ihan hyvä, paitsi että Nooa ennakoi sivulletuloa.
Hyppynouto oli niin hieno, että melkein meinasin kyyneleen tirauttaa, miten hienosti Nooa sen suoritti!! Joo, sivulle siirtymisessä koira ennakoi.
A-esteellä Nooa takaisintullessa vahingossa pudotti kapulan mutta meni itse sitä kuitenkin hakemaan ja luovuts muuten kunnossa paitsi edisti sivulletuloa, arvosana taisi pudota hyvään.
Eteenmeno oli erinomainen ja se olikin kyllä hieno.
Tiukan arvostelun jälkeen meille kertyi pisteitä 89 ja ne oli jälkikoirien päivän kolmanneksi kovimmat tottispisteet. Olin tyytyväinen!

Jäljellä me saimme arvasta jäljen nro 5. Jana oli siisti ja pitkä sillä jälki lähti melkein loppumerkiltä. Janalla Nooa eteni itsenäisesti ja halukkaasti janaa, mutta väisteli maastonesteitä mennessään. Takajälki ja siitä sitten matkaan. Tuomari antoi 32 pistettä janalta.
Keppejä nousi 4+1 joten pisteitä 110.

Esineruudussa Nooa nosti vain yhden esineen ja lopunaikaa hengaili. Tuomari antoi meille ensin 17 pistettä mutta muutti sen sitten vielä 12 pisteeseen. Olin Nooan esitykseen esineruudussa tosi pettynyt ja ihmettelin sen löllöä asennetta kun kävelin ruudusta autolle. Nooa sai kuitenkin lihapullansa ja minä mietin vähän asiaa ja tulin siihen tulokseen, että pieni poika taisi vähän väsähtää pitkän koepäivän aikana. Hienosti se veti loppuun saakka ja Nooa taisi laskea, että 1 esine riittää tulokseen. Lopputulos 154 maastosta ja koularin rajahan siinä ylittyi! :)
Nooalle siis koulari JK3 243p ja 4. sija. Ihan hieno voittajan korkkaus, töitä pitää vielä tehdä mutta tässä kohdin vaikuttaa ihan hyvälle.


Rotumestiksiin osallistuneet koirat, kuva O. Toni

Päivä oli tosi pitkä ja uuvuttava. Ei varmaan olisi ollut niin uuvuttava, mutta kun en syönyt enkä juonut kunnolla niin olin esineruudun jälkeen ihan ryytynyt ja halusin vaan mennä syömään ja nukkumaan... pitäisi oppia tankkaamaan niin jaksaisi itsekin enemmän, enpä siis ihmettele, että Nooakin väsyi esineruutuun vaikka se sentään sai energiaa päivän aikana.
Semmoinen koe tällä kertaa :) Järjestelyt kisoissa hoiti Citybelgit ja järjestelyt sujuivat moitteettomasti, päivä oli kiva, yllättävän lämmin jopa!


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti