Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

2.6.2014

Manu JK3

Tänään illalla käytiin Riihimäellä jälkikokeessa Manun kanssa. Koe oli hyvin järjestetty ja sääolosuhteet (satoi) olivat suosiolliset. Puitteet siis kunnossa vahvaan suoritukseen ja hyvään tulokseen. Iltakokeeseen oli ilmoittautunut kuusi koirakkoa, kaksi VOI- ja neljä ALO-luokkaan.
Maastolla aloitettiin kaikissa koeluokissa ja Manu sai arvonnassa jälkinumeron 2. Janalta otti yllättävästi takajäljen josta rokotettiin -7 pistettä. Jäljelle olisi saanut lähteä varmemmin mutta kun oli edennyt jonkun 20 m niin päästiin rytmiin. Kahdessa kohdassa jäljellä oli vaikeuksia, molempia joutui vähän tarkastelemaan mutta selvitti itsenäisesti. Toiseen paikkaan jäi sitten keppi kepukka eli keppejä nousi 4+1. Olin tyytyväinen Manun jäljestykseen kuitenkin, ottaen huomiooon että olimme ennen koetta pystyneet vetämään loppuun saakka vain kaksi lyhyttä treenijälkeä, kiitos pölyisen maastoon ja järkyttävän määrän siitepölyä maastoissa. Vahvasti siitepölyinen ja kuiva kevät ei sovi isonenäiselle Manulle jäljestykseen. Herää kysymys johtuiko hakukokeen sekoilut myöskin tästä aiheuttaen epävarmuutta... mietimme tätä. Sadekeli sopii meille, niin huuhtoo pölyt pois metsästä, kunhan ei mitään rankkasadetta sentään ole.
Esineruudussa Manu ei ollut mun mielestä riittävän intensiivinen mutta kolme esinettähän sieltä nousi ja pisteitä 28. Maastopojot siis 171 ja tottikseen.

Tottis oli meidän all-time pohjanoteeraus. Äh, en haluaisi edes muistella sitä mutta käännetään nyt sitten veistä haavassa, oppimismielessä.

Ilmottautumisessa oli meillä parina nollakoira. Siinä seistiin tuomarin edessä valmiina luettelemaan ilmottautumislitanja kun mustaterrieri uros siitä sitten Manua tutkimaan Manun pyllyyn ja ihan Manun selän päälle. Dejá-vu vaan joo, jos muistatte joku vuosi takaperin kun sakemanni uros ihan samassa tilanteessa Manun päälle käymään ja lääkärireissuhan siitä tuli Manulle. Tartuin heti Manua karvoista ja aloin raahata pois sen toisen alta sivumpaan ja siinä sitten hiljalleen omistaja kutsui omansa pois meidän iholta. Mitään ei käynyt fyysisesti, mutta Mymmis jäi tiukasti tuijottamaan mustaterrieriä, en tiedä oliko raivoissaan vai muisteliko vanhaa tapahtumaa. Joka tapauksessa, siitä alkoi armoton ooppera samantien, Manulla kiehahti.

Seuraaminen - kiljumista, edistämistä, sekoilua.
Liikkeestä istuminen - jäi seisomaan, en ollut yllättynyt.
Liikkeestä maahanmeno - valmisteleva osuus ihan peestä, kävi kyllä maahan ja tuli luokse eteen. Tuomari kommentoi että kovin voimakas käsky. Niin, taisi ohjaajan hermoa vähän koetella tässä vaiheessa jo...
Liikkeestä seisominen - valmisteleva osuus peestä, olisi saanut seisahtua nopeammin.
Tasamaanouto - pistettiikö sikaa jossain lähistöllä? Ei, Manuhan se vaan siellä kiljui...
Hyppynouto - tais vähän karata eikä hypännyt takaisinpäin (heitin kapulan vinoon)
A-este - äänitehosteet täysillä, muuten ookoo.
Eteenmeno - valmistelevaa osuutta ei ollut, muuten ok
Paikkamakuu - olihan se mutta ennakoi istumista.

Käsittämätöntä säätöä ja sekoilua koko tottis läpi. Osaltaan vaikutti ehdottomasti tuo episodi ilmottautumisessa mutta suurelta osin oli ihan kurittomuutta havaittavissa.  Eipä ole koskaan ehkä hävettänyt niin paljon tottiksessa, mutta läpihän se oli vietävä. Pisteitä 76.

Manulle on yksi jälkikoe katsottuna, mutta mutta, suurella todennäköisyydellä jätämme sen väliin. En tiiä, katotaan nyt.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti