Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

11.5.2014

Nooa JK2

Nooa tänään avoimen luokan jälkikokeessa Hyvinkäällä. Päivä alkoi maastolla ja me arvottiin jälki numero 4. Maastoon ajettiin aika mutaista tietä ja rallikuskin taidot tuli todellakin tarpeeseen jos mieli maastosta pois! Ainakin meidän tonninkeiju on vähän semmoinen, että jos se jää jumiin niin se jää jumiin.


kevyt mutakerros renkaan päällä janalla odotellessa :)

Tuomari tuli lähettämään meidät janalle kello kymmenen jälkeen. Keli oli pilvinen mutta tosi kiva koirille, eikä siinä vaiheessa vielä satanut. Janalähetys oli mulle tosi vaikea, kun jouduin vasurilla pitämään liinaa. En ollut kunnolla fokuksessa niin roiskasin lähetyksen vähän ja Nooa kaarsi oikealle ja nappasi takajäljen. Tämä oli Nooan ensimmäinen ikinä takajälki. Seuraaavaksi treenaillaan näitä takajälkiä ja mä luulen, että teen sille tarkkuustreenejä janoista. Ihan ei ole treeni hahmottunut mun mielessä, mutta alustava suunnitelma on ja funtsin sitä vielä lisää. Enihuu, janalta 34 pistettä tuosta takajäljestä johtuen.

Nooa aloitti voimakkaasti jäljestyksen mutta sille tuli muutama missaus kesken jäljen, ja ne oli mun mielestä ihan suoralla, missä se missasi jäljen eikä siis kulmissa. Tätä sillä on ollut vähän treeneissäkin, joten tiesin ja osasin reagoida siihen. Mutta treenattava sitä on! Tuloksena jäljeltä 4 välikeppiä ja kutoskeppi ja näin ollen 144 pojoa.

Esineruutuun seuraavaksi ja se oli kyllä äärettömän haastava maastoltaan! Siellä oli kaatunutta puunrunkoa, vitsikkoa, puita, leveä oja täynnä vettä, siis oli kyllä haastava. Nooa ei ollut parhaassa terässään mutta nosti kuitenkin kaksi esinettä ja sai 27 pistettä. Voittajaluokan koirista kumpikaan ei nostanut kuin yhden esineen ja kaikenkaikkiaan kaikki koirat olivat katsojien mielestä vähän kuutiksella. Voi olla että painostava keli teki oman osuutensa asiaan. Maastopisteitä kasassa siis 171 ja tottikseen!

Tottiksessa Nooa oli numero 3 eli avoimesta luokasta ekana suorittava koira. En ole varma muistanko oikein arvostelun mutta koitetaan (jos muistan väärin niin älkää teilatko!)

Seuraaminen oli erittäin hyvä, paikka, kontakti ja istumiset oli kyylemma hyviä.
Liikkeestä istuminen oli erittäin hyvä. Yleisöstä tykättiin myös että oli tosi nopea istuminen.
Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo erittäin hyvä.
Liikkeestä seisominen puutteellinen, koska koira teki vahingossa istumisen. Tätä siis treenataan lisää.
Tasamaanouto taisi olla erinomainen.
Hyppynouto meni nollille!!! Heitin vasurilla ja minä pahvi kun en oo sitä treenannut koiran kanssa niin jotenkin Nooalla meni pasmat sekaisin ja se karkasi kapulalle eikä edes hypännyt ollenkaan. Työtapaturma, sen pikkiin meni tämä.
A-este nouto erinomainen.
Eteenmeno erinomainen.
Paikkamakuu erinomainen.
Loppupisteet 77pistettä ja koularin raja 70 pinnaa ylittyi onneksemme!!! Pari liikettä nollille niin olen kyllä tosi tyytyväinen!!! Nooa oli ihan suht kivan tuntuinen tottiksessa, haluaisin että se olisi vähän voimakkaampi, treeneissä se on mutta kyllä mulle tuokin intensiteetti riittää.

Loppupisteet 77 + 171 = 248 ja JK2 koulari. Seuraavaksi me jatketaan "kokeiluja" voittajaluokassa, joko tänä syksynä tai sitten ensi vuonna, saas nähdä miten treenit sujuu niin sen mukaan mennään.
Kiitos Nooa kivasta koepäivästä <3
 
 
.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti