Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

13.4.2014

Perinteinen keväinen Dreamoor toko-päivä

Lauantaina oli perinteinen keväinen toko-päivämme johon paikalle pääsivät kaikki Metalliset ja kahta lukuunottamatta kaikki Sankarit. Ilmassa oli urheilujuhlan tuntua, kun aamusella kokoonnuttiin Hausjärvelle tokoilemaan. Meille oli varattuna vain ulkokenttä eikä hallia, joten hiukan jännättiin miten kelien kanssa käy, mutta toki kaikki olivat varautuneet perinteiseen räntäsateeseen, se kuuluu kuvioon! Sään jumalatar suosi meitä sitten kuitenkin poutaisella kelillä, mikä oli koirille ihan ideaali treenikeli. Kouluttajana jälleen Sirke Viitanen, jolle isot kiitokset koko poppoolta!

Päivä alkoi jutustelulla ja Sirke kertoi PK-tottiksen ja tokon eroavaisuuksista. Siihen perään sitten pidetiin kyselytunti, joka yllättäen taas venyi, vaikka seisoin siellä munakello kädessä vahtimassa aikaa :) Höpöttelyjen jälkeen siirryttiin treenimään ja otettiin tietnkin ensin ryhmäpaikallolot, kolmessa eri satsissa. Ensin oli edistyneemmät, sitten vauvat ja sitten juoksunarttujen ryhmä johon soluttautui myös MANU. Manu meinasi, että pääsinpä apajille, mutta ei, ihan vaan tylsä paikkamakuu tärppipäiväisen Keitan vieressä. Niinpä Manu vanhana konkarina pötkötteli rauhassa vaikka ei tokoa edes treenaa.

Odotan seuraavaa käskyä joka aistieni mukaan lienee "astu"
(kuva Ronja Hyrkkänen)


Yksittäiset liikkeet tehtiin sitten treenaajien toiveiden mukaan ja siellä pienet Metalliset jo treenasivat muun muassa ruutua ja hyppyä. Sankareilla oli työlistalla kokeenomaisia sekä vireeseen liittyviä kysymyksiä ja myös herkkien liikkeiden kuten tunnarin tekniikan hienosäätöä. Itse en osallistunut koulutukseen niin kerkesin kerrankin vähän jutustelemaan porukoiden kanssa ja ottamaan muutaman kuvankin. Kamerani on edelleen rikki ja massiivista huoltoa vailla, onneksi paikalla oli muitakin, joiden kamerat pelitti hyvin niin saatiin taas muistoja päivästä.


Merja ja Brixi seuraamisen tehokuurilla
kuva Ronja Hyrkkänen


Reetta ja Indy suorittivat kokeenomaisen treenin ja hyvin meni!
kuva Ronja Hyrkkänen


Sanna ja Fiona harjoittelivat mm seisomista


Hertsyygeli tunnarin kimpussa


Näbben ruudussa, vauhtia ei ainakaan puutu!


Reetta ja Vimma tokoilun huumassa


Ansku ja Pipsa tekivät viretreenejä ja hyvin näytti toimivan
kuva Ronja Hyrkkänen


Hanna ja Heimo seurasivat PK-tyyliin
kuva Ronja Hyrkkänen


Yrjö ja Usva treenasivat noutoa


Milla ja Keita ruudussa


Elina ja Nuutti kontaktitreeneissä - kumman pitikään pitää kontaktia? :)
kuva Ronja Hyrkkänen


Jurasta on kasvanut ruutupeto!
kuva Ronja Hyrkkänen


Toko-päivä oli ihan mahtava, taas kerran ja kyllä se kasvattajan mieltä lämmitti nähdä omat vauvelit niin tomarana treenailemassa. Hyvät ja aktiiviset kodit on kaikilla! Kaikilla pennuilla on myös oma persoona, nämä tyypit ei todellakaan sulaudu massaan, kun jokaisella on joku oma juttu :)
Molemissa pentueissa pennuilla on saalisviettiä mukavasti, ne ovat myös aktiivisia ja motivoituneita tekemään hommia. Kuulemma kaikki pennut osaavat myös rauhoittua kotioloissa hyvin. Niin, mitäpä sitä harrastaja koiraltaan muuta voisi toivoakaan!


Toko-päivään osallistujat vasemmalta
Usva, Pipsa, Näbben, Jura, Nooa, Hertta, Vimma, Tara, Fiona, Noppa, Heimo, Nuutti, Harmi ja Brixi

Kiitos kaikille teille jotka olitte mukana, etenkin pitkänmatkalaiset! Päivä oli onnistunut kaikinpuolin ja seuraava heimokokoontuminen onkin leirillä!! Leirikirjettä pukkaa pikapuoliin kunhan tokenen ensin tästä :).

4 kommenttia:

 1. Onpas mun koirani pieni!!! Ja missä on Keita??
  Kiitokset tätäkin kautta vielä, oli huisin kiva ja antoisa päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^kommenttini koskee siis heimomme yhteispotrettia.

   Poista
  2. Apua, Keita puuttuu!!! Milla, miksi et ollut kuvassa?? Mä kaivan kaikki muut potrettiversiot vielä läpi, pakkohan sen on olla jossain!! Mun mielestä Keitakin oli kuvassa... hö.

   Poista
  3. Oli Keita kuvassa. Tossa se vaan just livisti, ku otit kuvan :)

   Poista