Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

8.4.2014

Ei jäädä tuleen makaamaan

Tokokoe oli, meni ja on jo unohdettu. Nooa on edelleen lellikkimussukka vaikka eilen se sai perinteiseen tapaan selkänsä takana vähän kiroiluja osakseen, onneksi se ei niitä kuullut eikä olisi edes mitään ymmärtänyt joten elämä jatkuu samaan tapaan kuin ennenkin.

Se hyvä puoli persiilleen menneistä kokeista on se, että tietääpä ainakin mitä treenataan seuraavaksi! En jaksa ehkä nyt listata tähän tarkkaa treenisuunnitelmaa mutta kolme liikettä jotka vaatii vielä vähän enempi vielä keskittymistä ja nehän on paikallaolot, ruutu, tunsku ja kaukot. Oho, siinä olikin neljä, tai oikeasti viisi, no mennään niillä sitten. Näin se homma etenee.

Mikäs sen parempaa nollausta tokon jälkeen kun maastotreenit. Niin mekin mentiin tänään maastoilemaan, vaikka harmikseni en ehtinyt jäljelle, koska piti tehdä kerhon lehteä valmiiksi, mutta ehdin koirienlenkin lisäksi sentään tehdä esineruudut Manulle, Nooalle ja Allille. Kyllä se vaan niin on, että Alli on ihan suvereeni esineruudun tsamppiooni! No, hänen jälkipolvensa tulee kyllä tiiviisti perässä, ainakin mitä kasvattien raportointiin on uskominen (ja onhan se uskominen!) ja tänään poikansa Nooa väläytteli semmoista työskentelyä, että oksat pois!

Tehtiin kaistaletreeninä tällä kertaa. Kaikilla koirilla hyvä draivi ja selkeästi oli nenät auki heti alusta alkaen. Manulla meni toisella kaistaleella vähän juoksenteluksi mutta kun huomautin asiasta niin herra palasi ruotuun heti, ettei sinällään mitään suurempaa mokua.

Alli on ihan paras ruudussa ja se on niin täpäkkä luovutuksissa, sen luovutukset on parhaimpia, se ei ikinä pureskele tai leiki esineillä ja tulee ihan kiinni eteen luovuttamaan. Mahtava typy! Nouto on Allin bravuuri ihan joka lajissa missä pitää jotain hakea ja tuoda, ja voihan video miten me sitä silloin yhdessä vaiheessa väännettiin noutokapulan kanssa, muistan sen vielä kuin eilisen :)

Nooa jaksaa hämmästyttää, on se sitten laji kun laji niin se on ihan täpöllä tekemässä. Viimeksi kun tehtiin eskaa jouduin hänelle vähän huomauttamaan, että ruudussa tehdään duunia eikä keekoilla niin tänään se oli ihan duunimoodilla, ihan mahtavasti teki töitä. Vaikka Nooan kanssa ollaankin vasta avoimessaluokassa jäljellä niin se hakee kolme esinettä kun vanha tekijä, voittajaluokka ei tule tuottamaan ongelmia ainakaan tämän osalta.
Ruippa toimi tänään avustajakoirana ja kävi mun kanssa keräämässä merkit ruudusta treenin jälkeen. Ruippa on saikulla niin riekkuminen muiden kanssa on kielletty. Ensi kerralla Pappo pääsee mukaan merkkien keräilyyn.

Se mikä oli ihana huomata kaikista, että kun ne menivät tallatun alueen ulkopuolelle niin heti reagoivat siihen ja palasivat takaisin kaistaleelle. Myös se oli hyvä, että vaikka jokainen meni lähiesineestä ajatuksen verran ohi niin niistä näki kun salama olisi iskenyt kropan läpi "tässä on haju!" ja heti alkoivat työskennellä eikä kukaan lopettanut kesken ennenkuin esine oli löytynyt. Mahtavaa!! Hieno fiilis jatkaa treenejä!

Huomenna sitten aksaillaan, eskaillaan, hakuillaan ja tokoillaan :)


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti