Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

7.10.2013

Voisitteko totella, kiitos.

Tokokausi se vaan on pyörähtänyt käyntiin hurjaa vauhtia, ei voi minkään. Kesällä pidin ihan kunnon breikkiä kun toko alkoi tulla korvista ulos mutta nyt, nyt on fiilis kohdillaan ja treenit etenee täyttä häkää! Viime viikolla oli Oilin koulutus, sain taas hyviä ideoita ja neuvoja, on ihanaa kun joku keskittyy oikeasti siihen omaan koiraan ja uusin silmin tulee katsottua omaa tekemistä, se on motivoivaa ja vapauttavaa. Nooan kanssa siis treenaillaan EVL-liikkeitä mutta nyt keskitytään oikeaan mielentilaan, kun se menee vähän turhan levottomaksi ja hektiseksi se sen tekeminen. Kotona se on elänyt kuin piru pellossa, joten ei ihmekkään jos se käytös alkaa hiipiä treenikentälle.

Allin kanssa tokot on jäissä, sen ei itseasiassa tarvitse totella juuri nyt. Tarkemmin ajatellen tottelevaisuus ylipäätään ei ole Allin hyve joten se siitä. Nyt kun on otettu uusi laji eli agility Allin repertuaariin niin päätin tehdä agilityn pohjat hyvin ja sitten vasta jatkaa tokoa. Meillä on nyt työn alla Allin kanssa kontaktit ja ohjauksen kuunteleminen. Ajattelin, että irtoaminen olisi Allille ongelma, mutta ehei, se tyttöpä irtoaa ihan mielellään ja juoksee vaikka kuuhun, mutta unohtaa välillä kuunnella että mitä pitikään tehdä ja mihin piti mennä eikä vaan juosta reikäpäänä minne sattuu. Viime treeneissä hän porhalsi kesken agiradan viereisen kentän ruutuun... no, tokokoira mikä tokokoira :) Nyt väännetään aksaa seuraavat pari kuukautta ja kun pohjat on kunnossa ja voi vähän relata sen suhteen niin jatketaan tokon tekeminen hiljaksiin. Aksassa on tehty erilaisia harjoitteita, koitetaan siis vaan saada sitä tuntumaan mitä aksa ylipäätään on.
Manun kanssa on tällä viikolla haun tehokuuri! Meillä on käynyt vähän änkyrä tuuri treeneissä ja Manu on vahingossa joutunut työskentelemään taaksepäin niin useasti, että se on omaksunut jo sen ihan liian suvereenisti. Nyt sitten värväsin sukulaisia ja kavereita meille maalimiehiksi ja koitetaan päivittäin tehdä Manulle risteilytreeniä niin, että maalimies löytyy aina vaan ja 100% varmuudella eteenpäin työskennellessä. Teen myös ämpäripistotuksia sille, jotta sille tulee itsevarmuutta tyhjiin pistoihin. Tottistakin pitäis treenata.... nääh, ei jaksa eikä huvita, eiköhän se mene rutiinilla. Kokeita ei ole tiedossa nyt lähiaikoina muutenkaan niin turha vääntää jotain tottista.

Ruippis puippis on iloinen vaikkakin ontuva olento. Leikkauksesta on vajaa viikko eikä se vieläkään astu tuon oikean jalan päälle oikein kunnolla. Kuntoutus vie oman aikansa, näinhän se on mutta tympii kun ontuminen kertoo kipeydestä. Ruippis on itse reipas ja hymyilevä ja selkeästi hyväksynyt tilanteen. On siinä koirassa jotain vinksallaan kun se niin nätisti istuu ja odottaa kun alan laittaa kauluria sen päälle ja oikein ojentaa päätään, että laitappas nyt se kauluri ja häntä vispaa koko ajan. Omituinen olento..

2 kommenttia:

  1. Hei! Mikä Roylla lopulta jalassa oli ja uskooko leikannut lääkäri että sai vamman hyvin korjattua? Terkkuja ja paljon tsemppiä paranemis- sekä kuntoutusvaiheisiin! Tiia & Ruffe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikea jalka on ottanut osumaa, tähystyksessä mentiin sisään olkapään alueelle niin löytyi hausijänteestä arpikiinnike, nivelsiteessä säikeistymistä ja trauman seurauksena myös alkavaa nivelrikkoa. Aluetta putsattiin ja sheivattiin tähystyksessä ja nyt alkaa fysioterapia ja kuntoutus. Katotaan josko olis ens kesänä koipi kunnossa, vielä ei osaa sanoa juuta eikä jaata. Leikkaushaava on siisti ja kuiva ja vähän ottaa jo jalalle painoa. Tästä se lähtee..

      Poista