Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

2.7.2013

Hakua, jälkeä ja vepeä (ja ihan vähän tokoakin)

Kesä on koiran parasta aikaa :) 

Manun hakuilut on edenneet todella mallikkaasti ja olen itsekin innostunut ihan uudella tavalla hausta. Pari kertaa viikossa on ollut treenejä vlillä ja niistä on ollut todella paljon hyötyä. Suuri kiitos Lahden ja Mäntsälän hakuporukoille vierailumahdollisuuksista!!! Manuun ei vaikuta vieraat maastot eikä vieraat ihmiset, se on ollut kiva huomata.
Noo, kyllähän ne hakukisat kutkuttaa mielessä, miksikäs ei kun koira kerta toimii, katsotaan sitten syssymällä josko mentäis johonkin "kokeilemaan". SM kisoihin tuli ilmotettua Manu jäljelle niin kaipa sitä pitää alkaa hinkata sitä tottistakin kondikseen. Meidän treeniporukalla onkin suunnitelmia sen suhteen, on kyllä ihanaa kun ei aina tarvi treenata yksin!

Meidän toinen jälkikoiramme Nooa on parantanut jäljestystä huomattavasti. Yhdessä vaiheessa oltiin aallonpohjalla mutta sen jälkeen ovat treenit olleet nousujohteisia ja lupailevat hyvää. Nooa on kesän aikana ehtinyt vaikka mitä. Tokossa treenataan EVL-liikkeitä tietysti ja uutena lajina tänä kesänä meillä on VEPE (vesipelastus). Nooa treenaa alokasluokan liikkeitä ja on poika isäänsä tullut, luonnonlahjakkuus! Alo-luokan liikkeitä ovat veneestä hyppy, vienti, veneen haku ja hukkuvan pelastus. Nooan oma spessuliike on airojen kyttääminen ja kimppuun käyminen, mutta valitettavasti kokeessa ei siitä saa lisäpisteitä, jotenka lienee parasta opettaa koira pois tuommoisesta häiriökäyttäytymisestä :)
Osba-iskä on treeneissä mukana ohjeistamassa Nooaa ja samalla Osba käy muistelemassa vepe-aikojaan pulikoimalla vedessä. Teki se veneestä hypynkin tässä yksi kerta, se meni ihan yhtä hienosti kun aina ennenkin.

Ruippa-Ruippis pitäytyy edelleen omissa lajeissaan paimennuksessa ja aksassa. Nyt on tullut vähän taukoa Ruipalle, tauko tekee joskus hyvää. Nyt on treenipelto ajeltu niin päästään ottamaan pitkiä hakukaaria Ruipan kanssa. Tottistelut on nyt jääneet mutta väliäkö tuolla, sitä ehtii talvellakin. :)
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti