Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

17.2.2017

Tutkitaan terveyttä

Juuri kun saatiin Jää-pennut maailmalle niin alettiin jännäämään Halloween pentujen terveystutkimuksia. Halloweenit täyttivät vuoden lokakuun lopussa joten helmikuu alkoikin olla aika hyvä aika käydä virallisissa terveystarkeissa. Tähän päivitykseen mennessä kuuden pennun pentueesta on viisi pentua nyt tutkittu. Suuri kiitos pentujen omistajille aktiivisuudesta ja kiinnostuksesta pentujen hyvinvoinnista ja terveydentilasta.

Tässä alla koottuna kaikkien tutkittujen pentujen terveystulokset, joista viralliset löytyy toki myös Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä:

Dreamoor Peekaboo "Lumo"
lonkat: A/A
kyynär: 0-0
LTV0
VA0
olkapäät: terve (epävirallinen)

Dreamoor Ghostbuster "Hukka"
lonkat: B/B
kyynär: 0-0
selkä: terve (epävirallinen)
puutteelliset kivekset

Dreamoor Smashing Pumpkin "Kurpitsa"
lonkat: B/C (matala lonkkamalja)
kyynär: 0-0
LTV0
VA0
olkapäät: terve (epävirallinen)
normaalit kivekset

Dreamoor  Spookydoo "Viima"
lonkat: B/B
kyynär: 0-0
LTV1 (jakautunut ristiluun keskiharjanne)
VA0
olkapäät: terve (epävirallinen)

Dreamoor Phantom Rising "Sirius"
lonkat: A/A
kyynär: 0-0
LTV0
VA0
olkapäät: terve (epävirallinen)
puutteelliset kivekset

Kaikilla pennuilla on se tilanne, että näiden tulosten tukemana harrastamista voidaan jatkaa edelleen hyvillä mielin ja se on pääsia. Pentue onkin täynnä mahtavia harrastuskoiria ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan mihin nämä vipeltäjät tulevaisuudessa etenevät.

Näissä tyypeissä on potentiaalia ja potkua vaikka mihin, ja vaikka haluaisinkin nähdä tämmoisia tyyppejä mieluusti enemmänkin harrastuskentillä  niin tästä pentueesta ei tule kuitenkaan kasvatuksellista jatkoa. Koko pentue on suljettu pois jalostuksesta, johtuen pentujen taustalla olevasta epilepsia-rasitteesta. Kaikki Halloween-pennut ovat ottaneet verinäyttein osaa Sveitsissä tehtävään epilepsia-tutkimukseen ja toivomme tutkimuksen tuovan lisää tietoa tämän taudin tutkimiseen ja nujertamiseen.

Katsotaan mitä vuosi 2017 tuo tullessaan näille agility, toko, PK, paimennus-koirille. Perästä kuuluu, tuumaa myös Kurpitsa ja lähettää vauhdikkaat morot faneilleen!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti