Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

4.1.2017

Kurpitsa on kova luu!

Kurpitsa on täyttänyt jo 12kk niin sen kanssa on uskallettu aloitella agilityn treenaaminen. Kurpitsa on päässyt Kim Kurkisen agility-ryhmään kevään ajalle ja siellä me about kerta viikkoon nyt harjoitellaan kaikenlaista hauskaa.

Ollaan aloitettu treenaaminen tarjoamisella eli se joutuu vaan itse tajuamaan mitä halutaan, ja siitä sitten palkataan kun se tekee oikein. Näin on aloiteltu hyppyjen kanssa ja ihan muhevasti se sen idean on oivaltanut, ei olisi Kurpitsasta ensi näkemältä uskonut!
Pujottelua tehdään 2 by 2 tekniikalla ja siinä on kyllä kotitehtävät jääneet meikäläisellä rästiin, eli tuleva viikko tehdäänkin niitä pujottelutreenejä ahkerasti, jotta saadaan se homma skulaamaan. Ihan hyvin se on tässäkin lähtenyt tarjoamaan oikeaa toimintatapaa, viisas pieni miekkonen!

Tänään oltiin taas aksaamassa ja tänään tehtiin hyppy-muuri-hyppy-hyppy yhdistelmää jo, se oli aika vinkeetä. Kurpitsa meni vaan, se teki ihan oikein vaikka ei se kyllä mitään mieti mennessään, ehkä parempi niin. Myös puomia mentiin tänään ihan alusta loppuun saakka ja hyvin meni, ei mitään alusta tai korkeusarkuuksia, enkä kyllä olettanutkaan, että sillä olisi. Siihen meillä tulee juoksukontaktit, en vaan tiedä vielä miten sen opetan, matolla, boxilla vai miten. Viisaammiltani ole asiasta kysellyt ja saanutkin ihan hyviä kommentteja.

Aksassa kotitehtävinä meillä siis on se pujottelun eteneminen. Muita agilitykotitehtäviä meillä ei ole, muista lajeista kylläkin.

Paimennuksessa oli viimeksi vähän keskustelua Kurnukan kanssa, että totellakko vaiko eikö totella. Kurpitsa oli sitä mieltä, että ei totella ja meikä oli painavasti eri mieltä. Lopputulema oli, että Kurpitsa totteli. Toivottavasti se myös muistaa sen ensi kerralla, ettei tarvitse käydä samaa keskustelua uudelleen. Kurpitsa ei ole koira nöyrimmästä päästä vaikka kiltti se onkin. Kurpitsa on kova luu!
Lampailla pyrkimyksenä on kuljetus suoraviivaisemmin ja maahan-käskyn noudattaminen. Vaatinee useamman treenikerran. Ah, Ruipan treenejä kaihoisasti muistelleen, joka osasi tämän jo syntyessään, vai kultaako aika muistot... hmmm...

Tottiksessa Kurpitsan kotitehtäviin kuuluu nyt PK-esteen opettelu. 40-60 cm menee ihan kepeästi, sen korkeampaa ei ole vielä kokeiltu. Taidan tehdä hyppysarjoja myös tämän PK-esteen hyppäämisen tiimoilta, vaikka Kurpitsan tekniikka onkin ihan hyvä ja se on tosi kimmoisa koira, eli tuskin tulee 1m hypyn kanssa mikään ongelma. Pääasiassa koko estehän on päänuppi juttuja, onneksi Kurpitsalla on semmoinen nuppi joka ei herkästi tutise :) Kuten muidenkin koiriemme kanssa, PK-hyppy opetetaan positiivisesti, eikä pakottamalla tai paineistamalla niin siitä tulee kiva este ja koirille mielekäs suorittaa.

Enivei siis PK-hyppyä, seuraamista ja jääviä treenataan. Ollaan me vähän kaukojakin jo otettu ja noutoa tietysti sekä luoksetuloa. Kaikki liikkeet on enemmän vai vähemmän vaiheessa mutta kaikkea on jo aloiteltu. Toko liikkeitä pitäisi kanssa alkaa tekemään, vaikka meidän tavoitteet on kuitenkin tuolla PK-puolella.

Häiriössä tekeminen on Kurpitsalle aika haastavaa tällä hetkellä. Tänään kun agility-treeneissä viereisellä kentällä meni toinen bortsu hirveän möykkeen kanssa aksaa niin Kurpitsa tuumasi, että samperi, sinne katsomaan mikä on homman nimi! Ei se päässyt sinne saakka, onneksi on hallinta palttiarallaa kunnossa, mutta kyllä se pari kertaa oli jo menossa sinne korvat höröllä mutta totteli kyllä kun karjaisin. En tiedä mitä se siellä olisi tehnyt, todennäköisesti saanut turpiinsa siltä toiselta koiralta :) että ihan hyvä ettei mennyt. No mutta täytyy tähän selkeästi panostaa jatkossa, ettei vaan oma koira käyttäydy huonosti treenitilanteessa ja häiriköi muita treenaajia, se ei ole asiallista. Koska en voi yhtään tykätä, että muiden koirat tulee sotkemaan meidän treenejä niin koulutan omani myös niin ettei niistä ole häriötä muille. Nuoren koiran kanssa haastavaa, mutta tähän on ehdottomasti pistettävä paukkuja, että se saadaan kuntoon pian.

Kurpitsalla on siis kova höökä päällä, aksaa, paimennusta ja tottistelua. Kaikki lajit ja jutut ihan levällään ja vaiheessa, ehkä jossain vaiheessa jotain saadaan nippuunkin mutta vaikkaan, että sinne on pitkä, pitkä matka.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti