Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

27.10.2016

Meille pentuja!!Tänään voin jakaa kanssanne odotettuja ja ihania uutisia! Usva on nimittäin tänään käynyt ultrassa ja todettu kantavaksi. Ultrassa näkyi useampi vauhdikas mustavalkoinen pylleröinen. Pentumäärä ei ole vielä täysin selvä, se selviää lopullisesti kuukauden päästä kun on laskettu aika. 
Tässä vaiheessa sanon jo kiitokset monille teille pennuista kiinnostuneille! Nyt saattaa olla niin, että pennuille on jo omat kodit, mutta koska ihan täysin varma ei voi pentujen määrästä olla ultran perusteella niin katsotaan tilannetta kuitenkin vielä tarkemmin kunhan pennut syntyvät. Pentujen syntymän jälkeen näemme montako sieltä oikeasti tulee ja mikä on sukupuolijakauma niin sen jälkeen olemme taas vähän viisaampia. 

Usva vepeilee

Pentujen syntymää odotetaan monessa kodissa jännityksellä, eikä vähiten Maijan ja Viivin & Yrjön kotona! Tuntuu, että tässä pentuprojektissa on monta tyyppiä tekemässä yhdessä ja mahdollistamassa tämän pentueen ja se tekee kaikesta vieläkin erityisempää. Jokainen pentuprojekti on ainutlaatuinen ja erilainen. Tämä pentue on itselleni erityinen, koska kyseessä on oman kasvattini pennut mutta myös siksi, että tulevan pentueen sukupuusta löytyy useampi minulle tuttu koira jotka olen tavannut. On äärettömän mielenkiintoista nähdä kuka vanhemmista, isovanhemmista tai vielä kauempaa sukupuusta puskee läpi perimältään näihin pentuihin. Elämme mielenkiintoisia aikoja! 

Koska sukulinjoissa on paljon tuttuja tyyppejä, senkin vuoksi olisi todella mukavaa, että kasvatustyöni voisi jatkua Usvan ja Riimin pennuista vielä eteenpäin. Riimillähän on yksi kolmen pennun pentue entuudestaan, mutta
se pentue ei ole jalostuskäytössä siellä ilmenneiden terveysongelmien vuoksi. Kasvattajana sitä aina katsoo eteenpäin jalostusmielessä niin siksikin tämä tuleva pentueemme on myös jalostuksellisesti meille hyvin odotettu. Toiveissa olisi saada täältä seuraavankin polven suvunjatkajia Riimistä ja Usvasta mutta matka sinne on pitkä ja aika näyttää miten tämän toiveen kanssa käy. 

Odotuksia ja toiveita on siis paljon, mutta realistina tiedän että aina nämä hommat eivät mene niinkuin Strömsöössä. First things first eli ensin katsomme onnistuuko kantoaika hyvin loppuun saakka, onnistuuhan synnytys ilman komplikaatioita ja että saadaan kaikki pennut hengissä maailmaan. Sen jälkeen on meidän vuoromme hoitaa punkuloita seitsemän-kahdeksan viikkoa kunnes vastuu pikkuisista siirtyy pentujen uusille kodeille. Me siis jatkamme odotusta  ja teemme parhaamme, jotta Usvalla on optimaaliset olosuhteet tuoda lisää persoonallisia tyyppejä maailmaan. Blogiakin päivitellään, kunhan jotain alkaa tapahtua eli viimeistään kuukauden kuluttua, marraskuun lopussa. 


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti