Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

3.7.2016

Poikien treeneistä

Tuntuu, että blogikirjoituksiin ei saa keksittyä mitään uutta kun kaikki asiat pyörii niiden samojen juttujen ympärillä, eli treenien. Nooan kanssa ollaan vepeilty ahkerasti ja ALO-luokan liikkeet alkaa hiljalleen olla plakkarissa joten SOVEa voisin uskaltaa tänä vuonna kokeilla. Treenikaveri huomautti tuossa joku viikko takaperin, että Nooa on todellinen monitoimikoira. Onhan se, Nooan kanssa tehdään jälkeä, hakua, EKta, tokoa ja vepeä. Sillä on oma tyyli tehdä asioita ja ollaan aika kivasti saatu hitsattua yhteistyö kuntoon, niin, kaikissa muissa lajeissa paitsi tokossa, siinä pitää vähän vielä tsempata niin eiköhän sekin kuntoon saada. Siitä on kasvanut ihan super ihana pörriäinen, helppo piski pihalla ja puutarhassa!

Nooa on ilmoitettu PK SM kisoihin Lapualle ja tässä pitäisi treenillisesti hiljalleen keskittyä enempi siihen jälkeen, eskaan ja tottikseen kun muihin lajeihin. Käytiin kuluvalla viikolla Hyvinkäällä SM tottistreeneissä ja ihan ookoosti saatiin tehtyä vaikka suoritus itsessään ei ollut kummoinen mutta sain tehtyä niitä juttuja mitä oli ajatuskin tehdä. Tästä jonkinlaista suunnitelmaa pitäisi rakentaa ja siitä sitten jatketaan järjestelmällisesti kohti kisoja. 

Nooa


Kurpitsa pieni on kunnostautunut tokossa ja paimennuksessa. Paimennuksessa vaistokuljetus sujuu jo tosi hyvin ja lauma pysyy Kurpitsalla hyvin hallussa. Kurpitsa ei tyhmäile lampailla, se ei pure eikä tee syöksyjä hajoittaakseen laumaa vaan pitää lauman tiiviisti kasassa, pysäyttää ja tuo minulle lauman. Veri vetää tasapainoon väkisinkin ja se kuuntelee yllättävän nöyrästi mun ohjeita mikä on positiivista. 

Maahanmenoa lampailla on alettu myös ottaa kuvioon, jotta mulla on se "stop" -nappi käytettävissä jos sattuu jotain odottamatonta. Ihan positiiviselta näyttää sen suhteen myöskin, saa olla tyytyväinen. Omille lampaille sitä ei voi viedä kun siellä on niitä saatanallisia uuhia jotka käy päälle, ei todeallakaan hyvä tilanne nuoren koiran kanssa joten en vie sitä sinne rikkomaan itseään henkisesti tai fyysisesti. Käydään siis semmoisilla lampailla jotka osaa olla asiallisesti koirien kanssa.

Tokossa ollaan treenattu lähinnä perusasentoa ja jääviä liikkeitä. Kurpitsalla tuo maahanmeno on ollut tapetilla ihan arkielämässä ja myös paimennuksessa niin sehän näkyy heti, että tottiksessakin se on sen vahvoin liike jota se tarjoaa tosi herkästi. Paikkamakuuta ollaan myös alettu tekemään siitä mukavana aasinsiltana.

Kurpitsalla ja Nooalla on omat kuviotManu 10v, Nooa 5v, Kurpitsa 8kkEi kommentteja:

Lähetä kommentti