Dreamoor

Dreamoor
Shiny happy border collies!

20.12.2014

Vuoden viimeinen tulos uunista ulos

Tänään lauantaina 20.12 kävimme Nooan kanssa pitkästä aikaa TOKO-kokeessa. Meillä on ollut pieniä vaikeuksia toko-rintamalla koko vuoden ajan. Tokon ja PK-lajien yhteensovittaminen oli haasteellista ja aika ei sitten kuitenkaan tuntunut riittävän. Siinä rytäkässä tokon osa-aluiden kriteerit alkoivat löystyä ja se näkyi tuloksissa. Pohjanoteeraus oli piirinkisat syyskuussa, josta saimme 0-tuloksen säälittävillä 165,5 pisteellä. Tuossa kokeessa pitkä koe- ja treenikausi painoi sekä ohjaajan, että koiran tossuissa emmekä päässeet omalle tasollemme, lähellekään sitä.

Piirinkisojen jälkeen pidettiin vähän toko-taukoa minusta riippumattomista syistä, emme päässeet edes valmennusryhmämme treeneihin moneen viikkoon. Kotona tehtiin kuitenkin sillä välin ryhtiliike kurin suhteen. Ei mitään maata mullistavaa mutta muistuteltiinpa vaan mieleen vähän perussääntöjä laumaelämässä elämisen vastapainoksi, joukossa kun tuo tyhmyys tuppaa tiivistyä.

Kun vihdoin jatkoimme tokoilua niin yksi oleellinen asia oli kriteerien nostaminen alkuperäiselle tasolleen ja jotain muita pieniä muutoksia tehtiin myöskin meidän väliseen yhteistyöhön. Kävin Jari Kantoluodon tottissemmassa hakemassa ajatuksia. Teknistä apua en niinkään saanut sieltä, enkä edes sellaista lähtenyt hakemaan, mutta uskon, että semma oli siinä mielessä hyödyllinen, että se pisti ajattelemaan asioita taas pitkästä aikaa monelta eri kantilta.

Me käytiin Nooan kanssa tokon harkkakoe pari viikkoa ennen koetta ja se meni ihan penkin alle! Se oli jotain niin järkyttävää, että oksat pois. Olin todella epätoivoinen sen harkkakokeen jälkeen, vähän ehkä masentunutkin, kun minkäänlainen treenaaminen ei tuottanut haluttua kehitystä.

Tässä loppuvuodesta olen käynyt muutaman kerran Oilin tarkan silmän alla treenaamassa ja viime viikonloppuna tekemisemme alkoi näyttää paranemisen merkkejä, mikä virkisti minun mieltäni (etenkin sen harkkakokeen jälkeen) ja funtsin että ehkä tämä ei ole ihan epätoivoista kuitenkaan. Tällä viikolla kävin myöskin Jessicalla ja kävimme monta osa-aluetta todella tarkkaan läpi joista sain Jessicalta palautetta ja vinkkejä. Sitten vaan ajatuspankkiin muhimaan ja vinkkien mukauttaminen meidän tilanteeseemme.

Okei, mutta nyt loppu turhat lätinät ja mennään itse asiaan eli tämän päivän tokokokeeseen. Tässä osa-alueittain:

Paikkaistuminen 10
Paikkamakuu 10
Seuraaminen 9 (tosi hyväntuntuista seuraamista, yhdessä kohtaa oli "löysä" muuten kiva ja hiljaa)
Zeta 6 (ei suorittanut istumista)
Luoksetulo 10
Ruutu 10
Ohjattu nouto 9 
Metskunouto 7 (pudotti kapulan)
Tunnari 9
Kaukot 8 (kaksoiskäsky ekaan vaihtoon)

Tulos: 282p, 1-tulos, kunniapalkinto ja sijoitus 4/12. Olen todella tyytyväinen tähän tulokseen, tietysti siksi, että se on se ykköstulos (jee!) mutta etenkin siksi, että meillä oli hyvä draivi ja monet ongelmakohdat menivät aika kivuttomasti. Hommia on vielä tehtävänä, mutta hyvällä mallilla tuntuu nyt olevan.

Koe oli JANKK:n (Janakkalan koirakerho ry) hallissa, tuomarina Juha Kurtti ja liikkurina Petronella Grönroos. Koe oli hyvin järjestetty ja koska EVL koirakoita oli niin monta (12) niin oli tosi fiksusti jaettu EVL-koirakoiden saapuminen koepaikalle kahteen eri ryhmään, ettei myöhäisemmille tulisi liian kauan odottelua. Tuomari oli minulle uusi tuttavuus, hän oli hyvin miellyttävä ja leppoisa, mielelläni menen uudelleenkin hänen tuomaroitavakseen.
Tuskin kukaan Jankk:lainen käy lukemassa blogiani mutta sanonpa kuitenkin kiitokset hyvin järjestetystä kokeesta ja erikoiskiitos liikkurille, joka oli suunnitellut radan tosi juohevaksi, josta syystä suoritukset etenivät ripeästi. Liikkuri oli myöskin todella selkeä ja rento, oli kiva olla suorittamassa sellaisessa kehässä.
Seuraavan kerran me tokoillaan ensi vuonna, nyt ei pidetä taukoa vaan on kova motivaatio treenata!! :)


Nooa poseeraa palkintoineen!


Narulelu kelpasi heti!


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti